Zoeken

Bericht delen

Andere berichten

Andere Categorieën

Over de schrijver

Wat eet mijn kat eigenlijk

Wat eet mijn kat eigenlijk

Inhoudsopgave

Ik ben niet alleen in mijn leven om te eten, ook mijn kat leeft van maaltijd naar maaltijd. Tussendoor pakt ze de nodige rust en heeft ze haar gekke momenten, maar uiteindelijk draait alles om dat bakje met eten. Sinds drie jaar woont Bridget bij mij en ze heeft zich vanaf dag 1 aangepast aan mijn eetgewoonten. Madame is namelijk nogal kieskeurig, gelukkig heeft ze bij het juiste huis aangeklopt. Dus wat zit er eigenlijk in dat bakje van mijn kat?

De zoektocht begint

Ik wist eigenlijk maar bar weinig van kattenvoer toen ik Bridget aangeboden kreeg door mijn zusje. Thuis kochten we altijd een goedkoop merk van de supermarkt en de katten leken daar tevreden mee te zijn. Maar met een zusje die de opleiding tot paraveterinair volgde en graag haar kennis deelde, werd duidelijk dat dat goedkope voedsel helemaal niet zo goed was. Net zoals dat goedkoop voedsel voor mensen veel troep bevat, is dat voor veel diervoeding niet anders. De grootste boosdoener leken granen te zijn, een kat kan daar helemaal niks mee. Katten zijn echte carnivoren, maar vlees is duur en dus stoppen producenten goedkoop graan in het voer om het doosje op te vullen. Graan is dan ook niks meer dan een vulmiddel zonder enkele voedingswaarde voor je kat. De zoektocht begon dan ook bij graanvrij voer en dat vind je dus niet in de supermarkt.

More voor Bridget

Dus bracht ik een bezoek aan de dierenspeciaalzaak, waar het de kunst is om door de bomen het bos te blijven zien. Het aanbod is groot evenals de verschillen in prijs. Maar ook daar bleek een heleboel niet graanvrij te zijn, wat de zoektocht makkelijker maakte. Ik kwam uit bij het merk More, een natuurlijke kattenvoeding zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. De hoeveelheid vlees is bij de verschillende smaken minimaal 20% wat beduidend hoger is dan veel andere supermarktmerken. De prijs is ook schappelijk, €15.95 per zak waar Bridget met gemak anderhalve maand mee doet. Beduidend duurder dan kattenvoer uit de supermarkt, maar nog steeds een schijntje van wat ik aan mijn eigen eten in anderhalve maand uitgeef. Maar ook hier wordt een vulmiddel gebruikt, rijst, wat toch ook niet ideaal blijkt te zijn volgens het internet. Wat nu? Verder kijken naar een ander merk of genoegen nemen met More? Ik ga voor nu voor het laatste.

Wat eet mijn kat eigenlijk

Koningin Bridget blieft geen verse vis

Alleen droogvoer is ook zo karig en dus wilde ik haar ook verse vlees- en visproducten geven. Maar madame blieft geen verse vis, ze ruikt eraan en loopt dan weg. Gekookte kippenlevertjes, stukjes soepkip, ben je gek? Kattenvoer uit blikjes dan? In het begin wilde ze alleen de vis variant maar die kwam er ook ineens net zo snel weer uit als dat ze het naar binnen had gewerkt. Na de zoveelste keer achter de koningin te hebben moeten opruimen ben ik gestopt met vers en ‘nat’ voer en moet madame het doen met haar brokjes. En het kattengras, want daar is ze verzot op! Maar eigenlijk vind ik het wel zielig, alleen droog brood en water dus ik blijf op zoek gaan naar ‘vers’ voer dat ze wel binnenhoudt. En iedere anderhalve maand krijgt ze een andere smaak voer, al heeft ze uiteraard, zoals het een kieskeurige kat betaamd een favoriet; zalm.