Hotspot: Gustatio

Hotspot: Gustatio

Je zou er zo aan voorbij lopen, een van de betere Italiaanse restaurants. Verscholen tussen de Donerix en de Hasret bevind zich een waar pareltje. Pasta zoals pasta bedoeld is. Ik ging er één week twee keer eten en was verkocht. Om jullie dit top restaurant niet te onthouden vandaag een hotspot review van restaurant Gustatio.

Modern Italiaans

Gustatio is een Italiaans familiebedrijf dat zich pas in 2013 gevestigd heeft in Groningen. In het voormalig opticien pand aan de Oosterstraat 5 richtte zij een rustiek restaurant in met sfeer. Geen typisch Italiaans restaurant waar je omver gegooid wordt met de Italiaanse clichés als rood-wit geblokte tafelkleedjes en foto’s van het vergane Rome. Nee, een blootgelegde bakstenen muur aan de ene kant en wisselende kunst aan de andere kant. Wat (Italiaanse) kookboeken en flessen Italiaanse wijnen wijzen je erop dat je je toch echt in een Italiaans restaurant bevindt. (En het Italiaans sprekende personeel.) Klein maar fijn, zo kan Gustatio omschreven worden want met maar pakweg 20 zitplaatsen is het sowieso aan te raden om te reserveren. (Een tip: kom gewoon een keer voor de lunch, je kan alles van de kaart kiezen en er is vaak wel plek.)

Geen pizza wel pasta

Er is geen pizza te vinden op de menukaart en dat is eigenlijk helemaal niet erg. De pasta’s klinken namelijk allemaal stuk voor stuk heerlijk. Echte traditionele Italiaanse gerechten sieren de kaart en de Pasta Classica zijn de trots van Gustatio. “Onze pasta classica wordt op de authentieke Italiaanse wijze bereid. Om deze reden, en de geschiedenis van elk gerecht in het achterhoofd houdende, kiezen wij ervoor om geen wijzigingen te doen aan de ingrediënten of samenstelling ervan.” Allergieën kunnen uiteraard doorgegeven worden maar moeilijke eters moeten zich schikken naar de Italiaanse maatstaven.

Hemelse kussentjes

Ik ben er twee keer in één week wezen lunchen, gewoonweg omdat ik het heerlijk vond en anderen deze eetbeleving niet wilde laten missen. De eerste keer at ik gnocchi al pomodoro, dit gerecht kan het beste omschreven worden als hemelse kussentjes in hemelse tomatensaus. De tweede keer nam ik op aanraden van de eigenaar de Ravioli Asparagi en ook hier werd ik niet teleurgesteld. Zowel voor de vegetariër als de carnivoor is er genoeg te kiezen en voor de kinderen kan er een kleinere portie besteld worden. Zit het restaurant al vol of eet je het liever thuis, meenemen kan ook!