Hotspot: Bij Britta

Hotspot: Bij Britta

In de Oude Kijk in ´t Jatstraat gebeurd het op voedselgebied. Had je eerst alleen twee koffie zaakjes en een broodjeszaak, nu is er ook een theezaak en een nieuwe lunchroom geopend. Volgende maand opent zich aan het eind van de straat een sandwich bar, naast de nieuwe tearoom opent er een juices and smoothie bar en ook een nieuwe ijssalon heeft een thuis gevonden hier. Ik kan niet wachten om alles te bezoeken en te proeven. Verwacht dus veel hotspot reviews komende tijd. De tearoom bijt het spit af.

Bij Britta, het raam is vrolijk versierd met witte letters,  cupcakes en taarten. Kleurrijke kistjes sieren het terras en een bundel van drie poppetjes staan op tafel. Binnen zijn er nog meer van dezelfde poppetjes te vinden, ze zijn overal. Al snel worden we aangesproken door het stel dat deze zaak runt, vrolijke mensen die met passie over hun zaak praten. Meer dan honderden verschillende soorten thee, allemaal te ruiken aan de snuffelwand, zodat je de beste keuze kan maken. Mississippi mudpie vangt mijn oog, die wil ik! Alle taarten, cakejes en koekjes worden huis gemaakt, twee ovens staan klaar om de lekkerste taarten tevoorschijn te toveren. We worden verzocht een plekje te kiezen om te zitten, onze bestelling zou aan tafel gebracht worden. De zon scheen, dus zaten we buiten. Al snel kwam mijn rooibos/amandel thee en mississippi mudpie en voor mijn vriendin een koffie. Er werd een schoteltje op tafel gezet met nog wat extra stukjes cake, mmm, dik worden kan hier wel. De taart is heerlijk en de thee drinkt goed weg. De koffie is helaas niet op niveau volgens mijn vriendin, maar daarvoor hebben we gelukkig nog twee echte koffiezaken in de straat zitten.

Mijn nieuwsgierigheid naar de poppetjes was te groot en ik vroeg de eigenaar naar het verhaal erachter. De poppetjes heten Britta´s, deze zijn vernoemd naar een meisje uit een Deens sprookje, genaamd, je raad het vast al, Britta. Nieuwsgierigheid bevredigd. Ik vind het een heel leuk zaakje en zeker ook een aanwinst voor de straat, zoveel verschillende soorten thee die je dan ook nog kan ruiken voordat je er één kiest. De taarten die duidelijk huisgemaakt worden en de vriendelijke eigenaren, maken het tot een hotspot van Groningen.