Damn Food Waste Festival

Damn Food Waste Festival

Afgelopen zaterdag was het dan zover, na alle voorbereidingen, stress, uiteraard onvoorziene obstakels hebben we in een zonnig Noorderplantsoen een geweldig festival op poten gezet. Damn Food Waste gaat dit jaar op tour na een succesvol event in Amsterdam afgelopen jaar. Wij, Groningen stad, waren als eerste aan de beurt voor de tour, hoe tof!

Vorig jaar hadden we met YFM Groningen al een discosoep georganiseerd, dus we waren redelijk op de hoogte van wat er moest gebeuren. Maar dit was toch op een iet wat grotere schaal, 1500 man, wow! Ikzelf was onderdeel van het programma team, wat betekende dat wij de randprogrammering; het festival op poten mochten zetten. Dit was super gaaf, alle initiatieven waren super enthousiast en we hebben met elkaar een geweldig festival georganiseerd.

Op de blenderfiets van de Koko Toko je eigen smoothie bij elkaar fietsen, vers fruit op een stokje van de studenten van de Foodsaving Groningen, je eigen bakje van oude kranten maken voor je plantjes, zeesla tapenade van Janet Frieling, Doordraaisoep van de Goede Vissers, je eigen soep maken bij de Soepwinkel Groningen of voor de wat avontuurlijkere mensen stierenballen met een zoetzure salade. Deze laatste heb ik helpen te bereiden, ik had mijn stiefvader opgetrommeld om te komen helpen bij ons event. Samen met de chefs van het Concerthuis hebben wij varkenskoppen en stierenballen bereidt. Mijn eerste keer in een echte keuken en dan deze ingrediënten, geweldig

Ondanks dat het toch redelijk stressen was in de voorbereiding en ik al zei dat ik volgende keer toch beter zou nadenken of ik zoiets weer zou doen, kan ik na zaterdag zeggen dat ik het toch wéér zou doen. Het was echt geweldig, om na al het harde werken zulk resultaat te zien. En natuurlijk de boodschap die we hiermee hebben willen uitdragen: voedselverspilling is onnodig. Daarom blijf ik ook doorgaan met recepten posten tegen voedselverspilling en wil ik ook meer wetenschappelijk onderbouwde opinie stukken schrijven. Dus stay tuned!

Hier een gaaf filmpje gemaakt door het Dagblad van het Noorden, het geeft heel goed de sfeer van die dag weer