De Streekboer Groningen

Sinds december 2016 is de Streekboer ook in Groningen actief. De Streekboer is een initiatief van een aantal jonge ondernemers om lokaal voedsel op de kaart te zetten. De Streekboer brengt boeren en consumenten weer met elkaar in contact. De boer ontvangt een eerlijke prijs voor zijn of haar product en de klant weet waar zijn voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt.

Lokaal boodschappen doen was nog nooit zo makkelijk!

Mensen plaatsen online hun bestelling, betalen dit via automatische incasso of iDeal en halen het op een vast moment in de week op één van de afhaalpunten op. Mijn rol als beheerder is om te zorgen dat alles op rolletjes loopt, zowel voor de boeren als de consumenten. Daarnaast organiseer ik activiteiten vanuit de Streekboer in de regio Groningen en ben ik daarmee het aanspreekpunt en de schakel tussen boer, consument en de Streekboer.

De Streekboer Familie

Sinds 2017 is er een heuse Streekboer Familie opgericht, waarmee klanten lid kunnen worden voor €10 per maand. In ruil voor dit lidmaatschap ontvang je 25% korting op de producten, een exclusief kwartaal magazine en toegang tot speciale Streekboer familiedagen.

Ook benieuwd naar de Streekboer: ga naar www.destreekboer.nl/groningen en plaats je eerste bestelling!

Streekboer missie

  1. Voor iedereen toegankelijk. Voedsel is een basisrecht. Daarom moet het voor iedereen toegankelijk zijn. Of je nu in de stad of op het platteland woont, in een Opel of in een Mercedes rijdt, een student van 23 of een oma met vier kleinkinderen bent.
  2. Een eerlijke prijs. Voedsel moet betaalbaar zijn. Maar wel alleen wanneer niemand uitgeknepen wordt. De boer moet een goede prijs krijgen voor zijn product. Een prijs waarvan hij zelf een boterham voor zijn gezin kan smeren en een prijs waardoor hij op een manier kan produceren die het landschap om ons heen en onze planeet over vijftig jaar leefbaar houdt.
  3. Lekker eten. Niet te vergeten: ons eten moet ook gewoon erg smakelijk zijn. Pure producten: dat proef je.
  4. De boer krijgt een gezicht. De boer is zijn eigen keurmerk. De boer krijgt de vrijheid terug zelf keuzes te maken omdat hij de keuzes direct uit kan leggen aan de consument.
  5. De consument weet wat hij eet. Voedsel is vers en het is bekend wat er in voedsel zit. Je weet wat je eet.
  6. Geen winst- maar impactmaximalisatie. Het doel is niet om met de verkoop van lokaal voedsel zoveel mogelijk geld binnen te halen. Met De Streekboer moeten zoveel mogelijk mensen toegang krijgen tot een gezond voedselsysteem. Geld is een middel niet het doel.
  7. Samen gaan we het doen. Wij geloven niet in concurrentie. Wel in samenwerking. Boeren, consumenten, De Streekboer en andere voedselinitiatieven: om impact te creëren moeten we samen de mouwen opstropen.
  8. Met respect voor de natuur. Er is geen toekomst als er niet wordt samengewerkt met de natuur. Het mag niet zo zijn dat de natuur de prijs van goedkoop voedsel betaalt. Een gezond voedselsysteem werkt samen in plaats van tegen de natuur.
  9. Lokale impact is wereldwijde impact. Wat lokaal wordt bereikt moet ook goed zijn voor mensen aan de andere kant van de wereld. Wat wij hier doen, heeft positieve invloed op het voedselsysteem en de natuur elders.
  10. Geloven is kunnen. Wij geloven erin dat we samen een eerlijk voedselsysteem neer kunnen zetten. Omdat we hierin geloven en tot op het bot gedreven zijn, kunnen we dit ook en gaan we het doen.