Over mij

 

9-2017_1

We doen het allemaal, iedere dag weer. Eten om te kunnen leven, maar wat als je leven om eten draait?

Hoi! Mijn naam is Tamara, geboren in 1991, wonende in Groningen waar ik Geschiedenis heb gestudeerd. Mijn leven heeft niet altijd om eten gedraaid, ik at wel, gelukkig wel. Maar ik werd als een moeilijke eter bestempeld en het spreekwoord: “Wat de boer niet kent, dat vreet die niet” leek bijna wel mijn lijfspreuk, gelukkig is dat nu wel anders.

In mijn studententijd ging ik mij verdiepen in mijn eten en werd ik mij meer en meer bewust van wat ik in mijn mond stopte. Ineens was een bezoekje aan de supermarkt zo leuk niet meer en ging ik opzoek naar de alternatieven. Ik kwam terecht in het bestuur van de jeugdafdeling van Slow Food en heb sindsdien de wereld van lokaal voedsel in Groningen mij eigen gemaakt.

Ondertussen ging ik ook aan de slag in de keuken en werkte ik voor Eetlust en heb ik een dag meegedraaid in de keuken van Smaak van het Noorden. Ik was beheerder bij de Streekboer Groningen waar ik menig boer heb leren kennen en die de inspiratie vormden voor mijn website.

Vandaag de dag werk ik als barista bij Black&Bloom en PS! in 2017 heb ik Leven om te Eten geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Omdat ik meer wilde dan alleen maar schrijven over eten. Ik wil mensen de verhalen vertellen, laten beleven en daarmee inspireren. Leven om te Eten is dus veel meer dan een blog en ik laat het je graag allemaal zien.

Vragen of opmerkingen, interesse in een samenwerking, schroom dan niet om contact op te nemen via levenomteeten@gmail.com