profielfoto

We doen het allemaal, iedere dag weer. Eten om te kunnen leven, maar wat als je leven om eten draait?

Hallo allemaal! Mijn naam is Tamara, geboren in 1991, wonende in Groningen waar ik Geschiedenis heb gestudeerd. Mijn leven heeft niet altijd om eten gedraaid, ik at wel, gelukkig wel. Maar ik werd als een moeilijke eter bestempeld en het spreekwoord: “Wat de boer niet kent, dat vreet die niet” leek bijna wel mijn lijfspreuk, gelukkig is dat nu wel anders.

In mijn studententijd ging ik mij verdiepen in mijn eten (die Knorr wereldgerechten kwamen mij de neus uit) en werd ik mij meer en meer bewust van wat ik in mijn mond stopte. Dit bewustzijn is nooit meer weggegaan en ik ontwikkelde mij tot een heuse foodie. Maar dan wel een foodie met een groen hart, mijn eet keuzes gingen samenhangen met duurzaamheid en gezondheid.

Een groene foodie die leeft voor haar eten, dat levert de nodige verrassingen, openbaringen, twijfels en vragen op en daar schrijf ik onder andere over op deze blog.

Daarnaast wil ik een plek creëren waar bijzondere voedselverhalen een podium kunnen krijgen. Denk aan lokale boeren, ondernemers en organisaties die zich inzetten voor een duurzaam voedselsysteem en die wel wat meer aandacht verdienen. Om anderen aan het denken te zetten, te informeren en bovenal te inspireren.

Vragen of opmerkingen, interesse in een samenwerking, schroom dan niet om contact op te nemen via levenomteeten@gmail.com