Groene Avonturen

Kringloopgeluk

Er is zoveel zooi op de wereld, dat is niet te bevatten. Elke stad en praktisch elk dorp heeft winkels, winkels die uitpuilen van de spullen. Elke week komen er wel weer nieuwe spullen bij, die ergens vandaan moeten komen. Overal ter wereld worden er de hele dag spullen gemaakt, elke minuut weer. Waarom toch? Op een gegeven moment heb je toch wel genoeg spullen? Niet als het stuk gaat, of omdat iemand je aanpraat dat het ‘uit de mode’ is of omdat je het gewoon wilt hebben. Dan moeten er weer nieuwe spullen gekocht worden. Maar wat gebeurt er met al die ‘oude’ spullen? Ze worden vernietigd, gedoneerd aan arme landen, weggegeven aan familie of vrienden of ze worden naar de kringloop gebracht. En daar bij de kringloop, daar sla ik mijn slag!

De kringloop als schatkamer

In de kringloop is het altijd een verrassing wat je vindt. Loop een normale winkel in en je weet wat je kan verwachten en je weet dat honderden, zo niet duizenden mensen hetzelfde in hun huis hebben staan. Bij de kringloop kan je echte pareltjes vinden, het voelt voor mij altijd als een soort schattocht. Soms kom je spullen tegen uit je kindertijd, of wat je opa en oma in huis hadden staan. Nostalgie viert hoogtij in de kringloopwinkel. Een leuke bijkomstigheid van de kringloop is natuurlijk de prijs, je kan voor een prikkie de mooiste dingen scoren. Maar het gaat mij niet alleen om de prijs, het gaat mij vooral om het duurzaamheidsaspect. Ik vind het zonde om nieuwe spullen te kopen terwijl er goede, bruikbare, tweedehands spullen op mij wachten bij de kringloop. Maar met alleen spullen kopen ga je wel enigszins voorbij aan het duurzaamheidsaspect, dus regelmatig doneer ik zelf wat aan de kringloop. Zodat die spullen ook iemand anders blij kunnen maken, zoals deze kringloopgelukjes mij heel gelukkig maken.

De kringloopgelukjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s