De verhalen, liever lokaal, Lokale initiatieven

Ga voor goud! Koop een bloemkool van Krispijn

Op het land van boer Krispijn van Dries in Ens liggen meer dan 2.000 bloemkolen te wachten om gered te worden. Door hun goud-gele kleur heeft de afnemer bedankt en zit Krispijn met de gebakken peren. Terwijl deze gouden kanjers niet anders smaken dan hun witte collega’s, ze hebben alleen wat meer zon gezien. Ondertussen is er wel haast bij geboden, omdat de bloemkolen niet tegen vorst kunnen. Gelukkig is daar De Streekboer die de boer en consument verbindt.

Biologische bloemkolen voor een prikkie

Afgelopen zomer was prachtig, dat vonden de kolen ook. Ze kregen een lekker kleurtje en groeiden goed. Zo goed dat de gouden bloemkolen een gewicht hebben van 1.5 tot 2 kilo. Dat zijn nog eens joekels! Biologische joekels welteverstaan, want boer Krispijn van Dries is een biologisch gecertificeerde boer. Normaal gesproken hadden de bloemkolen voor €2.50 in de winkel gelegen, maar door hun kleurtje kan je ze bij De Streekboer voor €1.75 kopen. Het rekensommetje is als volgt:

Kosten:
Oogsten:  €0,75
Vervoer: €0,58
Verwerkingskosten: €0,19
Transactiekosten: €0,13
BTW: €0,10
Totaal: €1,75

Wees er snel bij want op=op

Omdat de vorst er aankomt moet Krispijn snel gaan oogsten en dus duurt deze gouden bloemkolenactie dan ook maar een week. Woon je in Groningen, dan heb je nog tot morgenochtend 10.00 uur om zo’n gouden kanjer te scoren. Wil je ze in Friesland ophalen, dan heb je een dagje langer en kan je ze online bestellen tot woensdagochtend 10.00 uur via www.destreekboer.nl

Ophalen kan op verschillende punten en tijdstippen in de regio, kijk op de website van De Streekboer voor het dichtstbijzijnde afhaalpunt.

Over De Streekboer

De Streekboer is een organisatie die boer en consument verbindt middels een webshop. De boeren komen uit een omtrek van 40 kilometer van het afhaalpunt en krijgen een eerlijke prijs voor hun product. Als klant kan je wekelijks online je boodschappen doen in de webshop, deze online afrekenen en offline op verschillende plekken ophalen. De Streekboer is actief in Friesland en Groningen. Voor meer informatie: www.destreekboer.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s