Algemeen, liever lokaal, Lokale initiatieven, Lokale verhalen

4x ontmoet de boer tijdens Let’s Gro

Nog één nachtje slapen en dan begint het grote inspiratiefestival van Groningen weer. Tijdens Let’s Gro staat de toekomst van Groningen centraal en wat is de stad zonder het ommeland? Tijd om tijdens Let’s Gro de boeren te ontmoeten en te horen hoe zij tegen de toekomst aankijken. Ik zette alle activiteiten waar je de boeren het hemd van het lijf kan vragen voor je op een rijtje.


1. Proef het buitenleven

Dag: zaterdag 3 november

Tijd: 10.30 – 15.30

Aanmelden via: gemeente@tenboer.nl

Ga mee in de bus naar de gemeente Ten Boer die dit jaar voor het laatst bestaat. In 2019 worden de dorpen Garmerwolde, Thesinge, Sint Annen, Lellens, Winneweer, Ten Post, Wittewierum, Woltersum en Ten Boer aan de gemeente Groningen toegevoegd. De stad wordt een heleboel boeren rijker, maar wie zijn zij eigenlijk? In Garmerwolde bezoek je biologisch akkerbouwbedrijf ‘Het Geweide Hof’ en in Ten Boer melkveebedrijf ‘Koe en jij’ en de Zelfoogsttuin van Woldwijk. In het kerkje van Lellens staat een heerlijke lunch klaar, van lokale producten. Deze middag wil je niet missen.

Meer info: https://letsgro.nl/event/proef-het-buitenleven/


2. Pompoendiner 

Dag: zaterdag 3 november

Tijd: 18.00 – 21.30

Aanmelden via: Gjnoordhoff@hotmail.com

Maak kennis met de culinaire veelzijdigheid van de ‘exotische’ pompoen. De boeren Harm Evert Waalkens, Bert Gosselaar en Gert Noordhoff organiseren op een steenworp afstand van het veld waar de pompoenen zijn geteeld, een pompoendiner: van voor- tot nagerecht, de pompoen staat centraal! Speciaal om zijn bijzondere smaak teelden ze de ‘Blue Hubbard’: een van de meest smaakvolle pompoenen ter wereld. Het pompoendiner wordt gehouden in de stal van biologische melkveehouderij Reinaheerd in Finsterwolde. Eten bij de koeien dus, een ervaring om nooit te vergeten.

Meer info: https://letsgro.nl/event/pompoendiner/


3. Prangende vragen voor Groningse boeren

Dag: woensdag 31 oktober 

Tijd: 20.00 – 21.30

Aanmelden via: formulier

Loop jij al jaren rond met vragen als: Waarom lijkt het of alle boeren alleen maar willen groeien? Krijgt de koe wel de verzorging die ze verdient? Waarom zijn niet alle boeren biologisch? Kom dan praten met boeren van het Groningse platteland! De Natuur en Milieufederatie Groningen en Educatiebedrijf Koe en Jij hebben een gevarieerd panel samengesteld dat antwoord kan geven op jouw vragen. In het panel zitten: Adrian Langereis – melkvee-educatiebedrijf Koe en Jij in Ten Boer; Jeroen van Rulo en Lianne van Rulo-Vermue –  akkerbouwbedrijf De Nieuwlandse Akker in Midwolda en Max van Tilburg -biologisch melkveebedrijf Waddenmax in Hornhuizen. Het belooft een interessante avond te worden.

Meer info: https://letsgro.nl/event/prangende-vragen-voor-groningse-boeren/


4. (her)Ontdek Haren!

Dag: zaterdag 3 november

Tijd: 10.30 – 16.00

Aanmelden via: gemeente@haren.nl

Net zoals de gemeente Ten Boer fuseert de gemeente Haren straks met Groningen. Tijd om de vier dorpen Haren, Onnen, Noordlaren en Glimmen beter te leren kennen. Er wordt met de bus een bezoek gebracht aan onder andere zorgboerderij de Mikkelhorst, de zelfoogsttuin van boer Gijs en de zuivelboerderij Wilma’s Erf. Ontdek de Groningse boeren die op steenworp afstand van de stad wonen.

Meer info: https://letsgro.nl/event/herontdek-haren/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s