Eetavonturen in het buitenland: Antwerpen

Het beste cadeau wat je kan geven is een cadeau waar je zelf ook profijt van hebt. (grapje) Dus gaf ik mijn vriendin voor haar verjaardag een weekendje Antwerpen cadeau. 2009 was de laatste keer dat ik in deze Belgische stad mocht vertoeven en er is een hoop veranderd in de tussentijd. Zoveel nieuwe eettentjes, je zou er wel een paar maanden kunnen spenderen en iedere dag bij iets nieuws eten. Wij waren er helaas maar drie dagen en hebben toch een aantal leuke hotspots ontdekt die ik graag met jullie deel.

  • Koffie: Caffènation en Black en Yellow

    Als barista bij Black&Bloom weet je natuurlijk waar je je koffie moet halen in het buitenland (Lees: mijn baas weet waar je dat moet halen). In Antwerpen is het niet heel moeilijk,  Caffènation aan de Mechelsesteenweg is de grondlegger van de nieuwe koffiecultuur in Antwerpen. Ondertussen kan je overal in Antwerpen wel een goede kop koffie drinken, maar voor het echte goede zwarte goud ga je naar Caffènation. Of Black en Yellow, één van de nieuwste koffiebars die Antwerpen rijk is. Gevestigd in het oude pand van de gerenommeerde koffiebar Broer Bretel op het Eilandje zit nu Black en Yellow. En ze doen niet onder voor hun voorgangers, twee stoere vrouwen bedienen de machine tot in perfectie. Ook zeker een bezoekje waard!

https://caffenation.be/

https://www.facebook.com/blackandyellowcoffeebar/

  • Bier en ribbekes: Billie’s Bier Kafetaria

    België is natuurlijk het land van het bier, goed bier is in bijna iedere kroeg van Antwerpen wel te krijgen. Maar voor goed bier met hemelse ribbekes ga je naar Billie’s Bier Kafetaria. Nummer 2 op Tripadvisor van restaurants in Antwerpen, dat wil wel wat zeggen. Het is een kleine bruine kroeg aan het einde van een grote straat vol met toeristische restaurants, als je het niet kent zou je er zo aan voorbij lopen. Met een minimaal aantal zitplaatsen is reserveren voor diner aan te raden. Wij aten er hemelse ribbekes gestoofd in bier en Vlaams stoofvlees begeleid door heerlijke lokale Belgische bieren. Dat was nog eens een goed begin van ons weekendje weg!

https://www.facebook.com/billiesbierkafetaria/

2017-06-09 18.51.16
Bier drinken en ribbekes eten is een serieuze aangelegenheid
  • Ballen en burgers: Balls&Glory en Ellis Gourmet Burgers

    Als er momenteel één ding populair is in Antwerpen dan zijn het wel burgers, in alle soorten en maten. Dus ook in gehaktbal vorm bij de Vlaamse keten Balls&Glory, maar dan niet zoals je oma ze maakt. Eén grote enorme gepaneerde bal krijg je, als Groninger zou je bijna denken dat je een eierbal voorgeschoteld krijgt. Maar de verrassing zit het hem in de vloeibare vulling, onder dat krokante laagje zit gehakt zoals je van een gehaktbal mag verwachten maar daarin zit dan weer een speciale vulling. Voor de vegetariërs onder ons is de bal gevuld met risotto en daar binnenin weer een vulling. Om je vingers bij af te likken! Liever iets traditionelers, dat vind je bij Ellis Gourmet Burgers, nog een succesvolle Vlaamse keten. Alles draait hier om burgers in al zijn vormen; klassiek, vegetarisch, gezond, voor ieder wat wils. Ook hier hebben wij enorm gesmuld en zouden wij zeker iedereen aanraden.

http://ballsnglory.be/

http://ellisgourmetburger.be/nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s