Kijktip: GoudGroen

Ook in Groningen doen we duurzaam en daar besteden de makers van het tv-programma GoudGroen graag aandacht aan. Deze tiendelige serie die verschijnt op OogTV is het vervolg op twee seizoenen Tegels eruit, Tuin erin. In deze tv-serie die in 2015 en 2016 op OOGTV werd uitgezonden, kregen tegeltuinen een groene make-over. In GoudGroen vinden er nog steeds make-overs plaats maar is er ook ruimte voor energiebesparing en – opwekking én duurzaam voedsel. Tijd voor een kijktip dus.

Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek is een organisatie die zich in heel Nederland inzet tegen de verstening van de Nederlandse tuinen. Veel mensen leggen tegels in de tuin voor het gemak, maar staan vaak niet stil bij de consequenties. Regenwater loopt moeilijker weg met tot gevolg dat water na hevige regenval blijf staan. Daarnaast houden stenen veel warmte vast en dieren en insecten kunnen er niks mee. Tijd voor actie hebben ze bij Operatie Steenbreek gedacht. Met de actie ‘Tegels eruit, tuin erin’ proberen ze mensen te stimuleren weer groen in hun tuin aan te brengen. Al zijn het maar een paar perkplantjes, de natuur is blij met ieder beetje. Als je slim bent zorg je dat je er zelf ook een beetje blij van wordt, plant wat kruiden of aardbeien, kleine moeite groot plezier!

Duurzaam voedsel in GoudGroen

Een vast onderdeel van het programma is duurzaam voedsel. Zo gingen ze op wildplukwandeling met Marin (waar ik vorige week zelf aan deelgenomen heb en een blog over schreef die je hier kan lezen), brachten ze een bezoek aan de zelfpluktuin in Haren en namen ze een kijkje bij de Stadsakker van Merlijn. Ik ben heel benieuwd wat de resterende zeven afleveringen gaan brengen. Duidelijk is wel dat Groningen rijk is aan duurzame voedselinitiatieven die eindelijk een groter podium krijgen.

Wie, wat, waar, wanneer

GoudGroen wordt iedere week op woensdagavond uitgezonden op de lokale Groningse tv-zender OogTV. Vanaf 17.30 wordt de aflevering ieder half uur herhaald en kan je het online terugkijken. Dus ook de rest van Nederland kan zien welke duurzame voedselinitiatieven Groningen rijk is en inspiratie opdoen. Terugkijken doe je via http://www.operatiesteenbreek.nl/groningen/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s