Avonturen in de pottentuin #2

Het begint zowaar ergens op te lijken. Naast gras en onkruid is er nu ook zwarte grond te zien in mijn tuintje, een teken dat er getuinierd wordt. De tweede week is pas net voorbij maar de tuin ziet er al anders uit. Een net bramen en frambozenstukje, een echte koude kas, het begin van het eerste bed en nog veel meer. Lees snel verder!

Nette bramen frambozenstruiken

Het heeft even geduurd maar mijn bramen en frambozenjungle is nu een netjes gecultiveerd stukje tuin. Velen uurtjes heeft het mij gekost en wat spierpijn, maar het resultaat mag er zijn. Hele stukken wortel heb ik uit de grond getrokken, tot halverwege de tuin zelfs! Ik heb nieuwe palen in de grond gezet, nieuw touw gespannen en de struiken herplant. Nu is het hopen dat alles weer gaat aanslaan en als dat gebeurd, dan heb ik een hele, maar dan ook echt een heleboel frambozen en bramen. Dat wordt vers fruit eten en jams en siropen maken. Ik heb zelfs nog een aantal struiken weggegeven, uit het stuk naast de jungle. Ik heb het hele stuk omgespit, wat echt zwaar werk was door de regen en doordat dit stuk klaarblijkelijk nog nooit bewerkt was. Het ligt nu braak, maar er zal een vijgenboom en twee bessenstruiken op geplant worden. Maar dat kan nog even wachten, want iets anders heeft meer prioriteit.

De bedden opmaken

Zoals de bedden waarin ik mijn groentes wil gaan verbouwen. Deze zijn nog allemaal afgedekt met karton, met daaronder een heleboel gras. Maar ik heb een begin gemaakt met het eerste bed en dat viel nog best mee. Het lijkt een stuk erger dan dat het is, maar doordat het sinds vorig jaar afgedekt is geweest met zeil, ligt een boel onkruid en gras er los op. Het is wel arbeidsintensief om het allemaal met de hand schoon te maken, maar met een uurtje per bed is dat met een middagje op de tuin ook zo gefixt. Ik hoop er deze week mee verder te gaan en ze klaar te hebben. Dan kunnen mijn zaadjes de grond in! Want die zijn ook binnen gekomen, een doos vol en nog een boel zaden van vrienden. Het zaaiplan is in de maak en deze maand kunnen er al een aantal dingen de grond in. De koude kas heb ik in ieder geval afgemaakt met kozijnen die nog in de schuur stonden. Daar staan nu al knoflooktenen in, gewone knoflook van de Jumbo die was gaan uitlopen. Eigenlijk is het al te laat om knoflook te zaaien, maarja, anders waren ze in de prullenbak beland dus nu mogen ze een poging wagen in de grond.

Een vijver en een pad

Naast deze grote dingen heb ik ook een boel kleine dingetjes gedaan. Zo heb ik tegels neergelegd naar mijn hutje, omdat het hier erg modderig was. Wereld van verschil! Daarnaast heb ik de regenton maar ook vanonder de overkapping gehaald, zodat die ook echt regen kan opvangen. De bessenstruiken heb ik onkruid vrij gemaakt bij de voet en de natuurlijke ‘vijver’ heb ik ook maar echt tot vijver gemaakt. Dit stuk van de tuin is een stuk drassiger en er was een soort van slootje te zien. Om te voorkomen dat ik er zomaar in struikel heb ik het gras er echt uitgehaald en een duidelijk ‘vijvertje’ van gemaakt. Nu alleen nog een schattig klein bruggetje erover en het schattige stukje van de tuin is klaar. Haha.

Er is dus een heleboel gedaan in de tweede week en ik vermoed dat de tuin er eind volgende week helemaal anders uitziet als de bedden klaar zijn. Ook ontving ik deze week een prachtig kaartje van mijn beste vriendin die een glimlach op mijn gezicht toverde. “To plant a garden is to believe in tomorrow.” Amen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s