Durf te experimenteren

Eerder schreef ik al een blog over het wonder van de eetcultuur (lees hem hier) waarin ik stelde dat het toch wel indrukwekkend te noemen was hoeveel wij wel niet kunnen maken met het ‘beperkt’ aantal ingrediënten dat de aarde rijk is. Er zijn verschillende keukens ontstaan die allemaal hun eigen smaakmakers hebben. Maar hoeveel experimenteer jij eigenlijk met de verschillende keukens?

De mens: het gewoontedier

Wat je thuis eet lijkt redelijk belangrijk te zijn voor jou eigen eetpatroon als volwassene. Je leert van je ouders wat je lekker vindt, welke ingrediënten je gebruikt en hoe je dingen klaar maakt. Eenmaal op jezelf zal blijken of je een gewoontedier bent of liever het avontuur aangaat. Kook je iedere avond hetzelfde AGV-tje als je ouders of begeef jij je in de wereld van specerijen, nieuwe groentes en andersoortige koolhydraten? Kook je überhaupt zelf of schuif je nog steeds liever thuis aan als je niet een maaltijd bestelt? Hoe avontuurlijk je bent in de keuken is toch vooral een kwestie van karakter. Durf je te proberen, te falen om vervolgens door te zetten en een eigen nieuw succesnummer op tafel te zetten?

Knorr wereldgerechten. Kijk mij eens avontuurlijk zijn!

Eenmaal op kamers besloot ik voor een hele lange tijd niet meer de heilige drie-eenheid die AGV genoemd wordt te maken. De aardappelen kwamen mij de neus uit en ik besloot op avontuur te gaan, maar waar in hemelsnaam te beginnen? Gelukkig bood Knorr uitkomst met zijn wereldgerechten. In een handomdraai zette ik een nieuw gerecht op tafel en ik vond mij dan ook best wel avontuurlijk. Nu kan ik er vooral om lachen, toen was het echt avontuurlijk te noemen maar als ik kijk waar ik nu sta met koken, zijn de wereldgerechten een lachertje. Echt niet dat de Mexicanen op die manier hun burrito’s maken en de risotto zal de Italianen al helemaal een hartverzakking bezorgen. Natuurlijk is het goed dat de wereldgerechten mensen handvaten bieden, om te laten zien wat er nog meer in de wereld bestaat. Maar net zo makkelijk Google je het zelf en maak je het nog lekkerder. Ingewikkelder is het vaak echt niet want kijk maar eens wat je veelal zelf nog moet toevoegen voordat jij dat ‘gemakkelijke’ pakje op tafel zet.

Durf te koken

Waarom zou je de rest van je leven hetzelfde blijven eten als de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo eindeloos dat je nooit alles geprobeerd kan hebben tenzij je letterlijk als tientonner door het leven wilt gaan. Het internet brengt de wereld naar jou huis en maakt het je daarmee als kok makkelijk. Zelfs als je niet alle ingrediënten bij jou in de buurt kan kopen kan je het wel ergens online bestellen. Er zijn eigenlijk geen excuses om niet te experimenteren in de keuken. Dus waar wacht je nog op?

Experimenteer jij veel in de keuken of eet jij toch veelal hetzelfde?

Een gedachte over “Durf te experimenteren

  1. Van jongs af aan was ik een “moeilijke eter”. AGV was een crime in mijn jeugd.Ik experimenteer wel. Maar houdt aan dat proberen een aantal gerechten over, die erg lekker smaken. Die herhaal ik regelmatig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s