Werken bij Eetlust

Van historica, naar barista tot kok, logisch toch? Wel als je een passie voor voedsel hebt. Sinds september werk ik bij Eetlust, een super leuk bedrijf dat de dagelijks een lunch verzorgt, wekelijks wel een catering en maandelijks een eigen eetfeestje. Foodie heaven!

“Wat is je favoriete gerecht.”

Via mijn toenmalige werkgever werd ik geattendeerd op een plek in de keuken  van Eetlust. Mijn baantje als barista was in principe alleen voor de zomer maar de eigenaar had al toekomstplannen voor mij gemaakt. Het eerste kennismakingsgesprek vond plaats tijdens werktijd, onder het genot van een kop koffie en de klik was er meteen. Maar natuurlijk moest er ook een echt sollicitatiegesprek plaatsvinden. Daarvoor werd mij gevraagd uiteraard mijn CV op te sturen en mijn eetverhaal. Deze hebben jullie vorige week hier kunnen lezen. Het sollicitatiegesprek bestond uit een aantal eetgerelateerde vragen zoals: wat is je favoriete gerecht, wie is je inspiratiebron voor eten, wat kook je het liefst, wat is onmisbaar in je keuken? Nogmaals, foodieheaven-alert! Ook dit gesprek liep weer soepel en ik werd als allereerste teamlid aangenomen, yay!

The Big Building en Eetlust 

Eetlust is een bedrijfje in The Big Building. Dit grote gebouw achter het Groninger station, het voormalig PostNL kantoor, is tegenwoordig huis voor een honderdtal start-ups. Eetlust is hier één van en het kantoor is de kantine. De kantine is huge, de keuken is super groot en de afwasmachine staat zelfs in een aparte, grote ruimte. Chefs heaven! Eetlust maakt dagelijks de lunch voor de start-ups in het bedrijf en verzorgt de catering van zowel interne als externe partijen. Maar eigenlijk is Eetlust ontstaan als een manier om eten een beleving te maken. Eten met je zintuigen, met verhalen, verrast worden door smaken, opmaak en bovenal genieten. Daarom proberen we iedere maand een Eetlust eetfeestje te geven waar deze elementen in terug komen. Aan creativiteit input geen gebrek.

I’m a chef

Op papier ben ik keukenhulp 1, mijn titel is geen kok of chef-kok, maar eigenlijk komt het wel het laatste neer. Ik kook, bepaal mede wat er gekookt wordt en daarnaast sta ik wel eens front of house, was ik af, maak ik schoon en denk ik met de eigenaren mee. Toch voelt het wel eens onwerkelijk om tegen mensen te zeggen wat je nu doet, zeker in het buitenland. In Turijn (mijn blog hierover: klik) zei ik voor het gemak maar dat ik a chef was. Chef-kok ben ik natuurlijk niet, ik geef geen leiding over een keuken brigade, maar het is wel het meest gangbare begrip voor mijn beroep. Het klinkt zo prestigieus, zo officieel, zo echt. Het voelt vooral als een unicum, de hele dag bezig kunnen zijn waar ik gelukkig van wordt: koken. En dit allemaal zonder koksopleiding, het is mogelijk!

Ik ben bij Eetlust helemaal op mijn plek, heb super toffe bazen, leuke collega’s en deel hun voedselfilosofie: zoveel mogelijk zelf gemaakt met lokale ingrediënten, voornamelijk vegetarisch maar vooral lekker. Meer informatie over Eetlust: http://wijhebbeneetlust.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s