De lekkerste broden in Groningen

De geur van vers gebakken brood, het geluid van het mes dat de korst doorbreekt en de smaak van een verse plak met roomboter, mmm. Brood uit de supermarkt mist veelal deze beleving en zelf bakken heeft ook nogal wat voeten in de aarde. Moeilijk is het niet, lang duurt het wel. Maar waar haal je dan je heerlijke verse brood? In Groningen mogen wij in onze handjes knijpen, de keuze is reuze. Daarom vandaag een lijstje van de lekkerste broodzaken in Groningen.

BAQ

BAQ

Drentse broden in het leukste Groningse winkelstraatje Hier koop je broden gemaakt van Drents rogge, spelt, tarwe en haver, gemalen in het Groningse Kropswolde. Ook voor koekjes, cake en taarten kan je bij BAQ terecht. Eerst proeven voordat je koopt? Dat kan omdat deze winkel tegelijkertijd ook een heus broodcafé is.

Folkingestraat 19

https://www.facebook.com/BAQbroodencafe/ 

broodje van eigen deeg

Broodje van Eigen Deeg

Waan je even in Frankrijk in deze kleine Franse bakkerij. Je ziet hoe je broden voor je neus gemaakt worden met echte Franse ingrediënten. Vanaf 7 uur s’ochtends tot 7 uur s’avonds wordt hier gebakken, dus zowel voor de vroege vogel als de laatkomer is er altijd brood. Bij Broodje van Eigen Deeg worden hoofdzakelijk zuurdesembroden gebakken, maar verwacht geen zure, kleffe bende maar heerlijk brood met een goede harde korst. Ook voor de croissantjes moet je hier zeker langs, je vindt in Groningen geen betere.

Brugstraat 11

http://www.broodjevaneigendeeg.nl/

blanche

Bakkerij Blanche

De Brugstraat zou bijna omgedoopt kunnen worden tot broodstraat, want schuin tegenover Broodje van Eigen Deeg bevindt zich Bakkerij Blanche. Ook hier kan je meekijken hoe je broden de oven in gaan en heb je keuze uit een ruim assortiment. Vlug een broodje-to-go halen, kies je soort brood, je beleg en topping en je kan er weer even mee door. Mijn persoonlijke favoriet? Het stokbrood gevuld met zoete rode ui, die eet ik zo in mijn eentje op.

Brugstraat 28

http://www.bakkerijblanche.nl/

meijer

Stadsbakker Meijer 

Op weg naar de universiteit word je verleid door de geur van versgebakken brood. Deze geur komt uit de stadsbakkerij Meijer, hier worden zowel busbroden als vloerbroden gebakken. Busbroden komen uit blikken en hebben daardoor geen harde korst, vloerbroden worden op de vloer van de oven gebakken en krijgen daardoor een harde korst. Voor ieder wat wils dus.

Oude Kijk in ’t  Jatstraat 22

http://uwstadsbakker.nl/

Grotografie - Mariska de Groot 2013
Grotografie – Mariska de Groot 2013

Het Bakkerscafé

In Groningen hebben we niet één maar wel twee broodcafé’s! Bij het Bakkerscafé draait alles om brood, de keuze is enorm én onbeperkt. Ga je hier lunchen, dan kan je onbeperkt brood bij snijden (helemaal zelf, best een leuk dingetje). Neem je liever een brood mee naar huis, dan kan dat ook. Alle broden zijn te koop bij het Bakkerscafé in de Zwanestraat.

Zwanestraat 26

http://www.hetbakkerscafe.nl/

Een gedachte over “De lekkerste broden in Groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s