Kijktip: The Great British Bake Off

Iedere werkdag van 19 tot 20 uur kan je je vergapen aan eetbare kunstwerken op NPO1 in de tv serie The Great British Bake Off. Oorspronkelijk uitgezonden op de BBC maar sinds deze week ook te zien op de Nederlandse televisie. Het wordt uitgezonden in aanloop naar het nieuwe Heel Holland Bakt seizoen, maar of dat zo’n goed idee is?

Showstopper versus spektakelstuk

De lat bij The Great British Bake Off (ook wel GBBO genoemd) ligt onnoemelijk hoog. Er worden ware kunstwerken ontworpen waar menig bakker jaloers op kan zijn. De taarten uit Heel Holland Bakt steken hier schril tegen af. Engeland is het land met een rijke baktraditie en dat is te zien. De bakkers hebben hier echt kennis van zaken en vragen zich niet af welke vorm de krakeling heeft of hoe ze merengue moeten maken. De basisvaardigheden heeft iedereen allang onder de knie, dit in tegenstelling tot sommige kandidaten bij de Nederlandse variant. Alleen al om dit feit kijk ik liever de GBBO dan HHB, als je de basisvaardigheden niet hebt, wat doe je dan in het programma?

Sue&Mel en Paul&Mary

Het presentatie duo Sue en Mel maken het programma nog leuker. Beiden lijken weinig verstand te hebben van bakken en dit leidt tot hilarische opmerkingen als: “it’s just a cake”, nadat een taart compleet ingestort is. (Ja, het is maar een taart, maar alles draait om die taart, dus die taart is het allerbelangrijkste en niet ‘just a cake’!) Ze brengen enige luchtigheid in het programma, als de jury onverbiddelijk is in hun oordeel. Paul Hollywood en Mary Berry zijn namelijk niet de minste namen in de bakkerswereld en zij leggen de lat dan ook op professioneel niveau. Mary is altijd opperbest gekleed, alsof ze zo naar een tea-party kan gaan en praat er net zo bekakt bij. Maar o wat is ze leuk!

Als je van bakken houdt mag je dit programma niet missen, inspiratie genoeg en wie weet steek je er ook nog iets van op. Mijn voorkeur gaat uit naar de GBBO, maar kijk toch ook altijd HHB, want er kan niet genoeg eten op tv zijn!

The Great British Bake Off is iedere werkdag van 19-20u op NPO1 te zien.

Welk programma vindt jij leuker: GBBO of HHB? 

Great British Bake Off

2 gedachtes over “Kijktip: The Great British Bake Off

  1. Toch verbazen zulke programma’s me. Men probeert van alle kanten obesitas te verminderen en dan zulke lekkernijen promoten.

    1. Ik zie deze programma’s vooral als een aanmoediging voor mensen om ook zelf weer aan de slag te gaan in de keuken. Om te laten zien hoe mooi het kan zijn om zelf iets te bakken/koken, iets om trots op te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s