De lekkerste eetwinkels in Groningen

Iedereen kent die avonden wel, je hebt niks meer in huis of je hebt geen zin om zelf te koken, maar van afhaalmaaltijden wordt je ook niet vrolijk. Je wilt iets gezonds, iets wat je eigenlijk zelf ook had kunnen maken maar waar je nu de energie en/of spullen niet voor hebt. Dan haal je toch je eten bij een eetwinkel? In Groningen kan je ze tegenwoordig zelfs thuis laten brengen, de start-up Fooddrop fietst de heerlijke zelfgemaakte gerechten van verschillende eetwinkels en restaurants naar je huis. Makkelijker kunnen ze het niet maken, wel gezonder. Daarom een top 5 van de lekkerste eetwinkels in Groningen in willekeurige volgorde.

Cook-Ing

cook-ing_logo

Baal jij als vegetariër ook altijd van de vegetarische opties bij de afhaalrestaurants? Bij Cook-Ing kan je je hart ophalen, alles is vegetarisch! Er kan zelfs veganistisch en glutenvrij voor je gekookt worden als je dit van tevoren aangeeft. Iedere week is er een nieuw menu met drie verschillende soorten hoofdgerechten en allerlei bij- en nagerechten. Kan je niet kiezen, dan neem je toch een beetje van alles? Cook-Ing is te vinden aan de Pottebakkersrijge 8 en wordt via Fooddrop bij je thuis bezorgd.

Pottebakkersrijge 8

http://www.cook-ing.nl/

 

Eetwinkel Zuuver

De eigenaren van dzuuvereze eetwinkel gevestigd in de Oranjewijk, runden jarenlang het restaurant De Kleine Heerlijkheid, maar met uitbreiding van het gezin was een eetwinkel beter te behappen. Op het menu staan veelal internationale gerechten en een aantal blijvende klassiekers sieren de kaart. Vegetariërs en carnivoren kunnen hier samen bestellen want er is een gevarieerd aanbod aan gerechten. Zin in een flesje wijn bij de maaltijd? Daar doen ze hier niet moeilijk over. Haal het zelf op of bestel via Fooddrop.

Graaf Adolfstraat 48

http://eetwinkelzuuver.nl/

 

Winkel van Jan

Een nieuwkomer in het eetwinkelcircuit van janmet spannende weekgerechten. Vlees, vis en vegetarisch zijn de standaard drie opties bij de Winkel van Jan. Ze werken hier met zoveel mogelijk lokale ingrediënten, zo komt het varkensvlees uit Drouwenerveen en heeft de vis het Msc-keurmerk. De Winkel van Jan is de enige uit de lijst die (nog) niet bij Fooddrop aangesloten is. Maar met een locatie nabij het Noorderplantsoen is het de wandeling waard, een picknick is zo geregeld.

Jan Lutmastraat 31

http://www.winkel-van-jan.nl/

 

The Foodspot

foodspotGevestigd in DE studentenwijk van Groningen: de Korrewegwijk, spelen de jongens van Foodspot in op de behoefte van de student. Lekker eten voor een kleine prijs, op de kaart is een verscheidenheid aan gerechten te vinden die naar gelang in verschillende porties besteld kunnen worden. Van curry’s, taco’s tot couscoussalades, met of zonder vlees, het kan hier allemaal. Fiets even langs of laat het eten naar je toe fietsen via Fooddrop.

J.C. Kapteylaan 40

http://www.thefoodspot.nl/

 

goud heerlijk

Goud-Heerlijk

Groenten uit eigen tuin verwerkt in de lekkerste zelfgemaakte gerechten. Producten van lokale boeren zijn in de eetwinkel te koop. Bij Goud-Heerlijk proef je de passie van de eigenaar voor goed en lekker eten terug. Met overwegend Italiaanse gerechten op het menu speelt het in op de pasta-liefhebbende student. Geen pasta liefhebber, niet getreurd, er staat veel meer op het menu en iedere week zijn er andere specials te bestellen. Loop even langs of bestel ook hier weer via fooddrop je maaltijd.

Nieuwe Ebbingestraat 22

https://www.goud-heerlijk.nl/

5 gedachtes over “De lekkerste eetwinkels in Groningen

  1. Oeh, jum, wat klinkt dat allemaal lekker! Zo’n artikel moet ik eigenlijk ook helemaal niet zo vlak voor etenstijd lezen. Jullie hebben zoveel leuke eetwinkels, kun je er niet eentje doorsturen naar Wageningen? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s