Eetavonturen in het buitenland: De Ardennen

Met Pinksteren trokken mijn vriendin en ik met de auto en een tent (en nog een heleboel meer spullen, waarvan zeker een derde nooit gebruikt is. Les voor de volgende keer.) naar de Ardennen. Het was weer eens tijd om te kamperen en back to basic te gaan. In mijn vorige blog kon je lezen hoe onervaren ik nog was op het gebied van camping koken, deze blog laat zien dat ik het overleefd heb. Applausje voor ons! (Op een camping een paar dorpjes verderop waren 70 mensen ziek geworden, zie, het had erger kunnen aflopen.) We hebben het niet alleen overleefd, we hebben ook nog best lekker gegeten. Daarom een klein verslag van onze eetavonturen in de Ardennen op de camping.

We gingen meteen all out

Nadat de tent stond (wat nog best soepel ging) pakten we meteen onze nieuw aangeschafte kookset en brouwden een chili sin carne met meegenomen ingrediënten uit Nederland. Ik schrijf het nu op alsof het allemaal heel soepel ging en ik zou jullie dat graag willen laten geloven, maar het had nog wat voeten in de aarde om het butaangasflesje aan te sluiten en het gaspitje aan te krijgen. Toen we het bijna wilde opgeven plopte het flesje in de houder en wist mijn vriendin een doorzichtig vuur te krijgen. Jeej! Obstakel nummer twee, ik was vergeten olie of bakboter mee te nemen, oeps. Gelukkig had ik wel blue band voor op brood meegenomen, that will do the trick. Hierna ging alles van een leien dakje en hebben we heerlijk genoten van onze chili sin carne op onze kleurrijke bamboe bordjes.

 

Je voudrais un croissant s’il vous plaît

Het was koud s’nachts in ons tentje, héél koud, zo’n maximaal 3 graden. Dat is niet heel fijn wakker worden, dus meteen ging de waterkoker aan en maakte ik twee koppen thee. Uiteraard hoort bij het ontbijt op de camping in Franssprekend België (iets waar ik niet bij stil gestaan had. Na zes jaar Frans op de middelbare school had ik alleen het ‘Bonjour, Ca va en au revoir’ onthouden. En nog een paar woordjes en zinnetjes hoor, Je voudrais un pain s’il vous plaît.)  een croissantje. Dus iedere ochtend liep mijn vriendin naar de campingwinkel om warme croissantjes te halen voor het ontbijt. Daarnaast had ik een tros bananen, een zak appels en een pakje pure hagelslag in Nederland in de auto gegooid, dus het was al met al een uitgebalanceerd ontbijt van suikers en fruitsuikers. Misschien niet zo gezond maar wel zo lekker en warm, vooral dat laatste was erg belangrijk.

2016-05-15 08.52.03

Ardeense specialiteiten

Twee avonden hebben we zelf gekookt, mijn ‘specialiteiten’: chili sin carne en noedels met zoetzure saus en groenten. Maar omdat het toch een vakantie bleef gingen we ook uit eten. Zo aten we een baby pizza van de camping in de auto omdat de pizzeria eerder ging sluiten en wij het te koud vonden om de pizza in de tent op te eten. Kregen we hele vieze pasta bolognese na ons bezoek aan de Grotten van Han en at mijn vriendin struisvogelsteak en ik eendenborstfilet. Waar blijven die Ardeense specialiteiten, vraag je misschien af? Nou, die lagen op ons houten plankje als voorgerecht en zaten in onze bierglazen. Echt ondergedompeld in de lokale eetcultuur zijn we niet, shame on me. Daarentegen hebben we wel lekker zelf gekookt en ons vooral gestort in het cultureel erfgoed van de Ardennen.

 

Het was een super geslaagde vakantie en ik zou het zo weer over doen. Volgende keer ietsje hogere temperaturen en iets meer kennis van lokale specialiteiten en goede restaurants en dan gooien we de tent weer achter in de auto en dan zeggen we: au revoir Pays-Bas!

 

 

 

 

2 gedachtes over “Eetavonturen in het buitenland: De Ardennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s