Eetavonturen in het buitenland #1

Je hebt van die Nederlanders, die gaan nergens heen zonder hun pot pindakaas of pak hagelslag. In een restaurant gaan ze opzoek naar het gerecht dat ze kennen, is er een snackbar met patat en kroketten, dan is de keuze snel gemaakt. Je overgeven aan de traditionele eetcultuur? Zometeen vind je het niet lekker, stel je voor dat je er ziek van wordt! Niet iedere Nederlander gedraagt zich zo in het buitenland (gelukkig maar), eten in een ander land is voor iedereen een avontuur. Mijn eerste avontuur wordt de Ardennen.

Het ultieme kampeergevoel

Morgen vertrek ik samen met mijn vriendin naar de Ardennen om lekker te gaan kamperen. Heel exotisch zal het niet gaan worden, avontuurlijk des te meer. Het is meer dan 10 jaar geleden dat ik voor het laatst gekampeerd heb. Echte herinneringen aan het eten heb ik niet, ik was veel te druk met buitenspelen. Mijn moeder kookte altijd op het camping gasstelletje en dat aten wij dan op aan onze plastic kampeertafel, op plastic borden met plastic bestek. Het ultieme kampeergevoel: plastic servies en één of twee gaspitjes waar je het mee moet doen.

Koken op de camping voor dummies

Ik heb nooit opgelet hoe mijn moeder op twee gaspitjes voor vier personen een maaltijd op tafel wist te toveren. Aanstaand weekend is de vuurdoop, het gaspitje is gekocht, de butaanflesjes staan klaar en de pannen zijn ingepakt. Uiteraard heb ik al nagedacht wat we zouden kunnen gaan eten, omdat er maar één gaspit is wordt het aardig improviseren. Gelukkig heb ik een paar recipes up my sleeve waarvoor maar één pan nodig is. Chili sin carne to the rescue! Ook de waterkoker wordt ingepakt waardoor we van noedels met zoetzure saus kunnen genieten. De andere twee dagen duiken we in de Belgische eetcultuur waarover ik na de vakantie zal bloggen.

Boodschappen in de achterbak

Omdat wij toch Nederlanders zijn gaan er wel enkele boodschappen mee de achterbak in. Deze zijn vooral bedoeld om de eerste dag zonder al teveel gestress door te komen. Niks erger dan wakker worden met een rommelende maag en eerst nog een bakker of supermarkt zien te vinden. Gelukkig zijn deze ook op de camping aanwezig, maar omdat het enigszins een budget vakantie is nemen we al wat dingen mee van huis. Een half volkoren brood, een pakje pure hagelslag, kleine kuipjes roomboter, een zak met appelen en bananen en een fles ranja en water voor mijn vriendin die diabetes heeft. Zo overleven wij de eerste dag wel.

Ik heb er enorm veel zin in en kan niet wachten om back to basic te gaan. Of ik er na de vakantie nog steeds zo over denk, dat moet nog blijken. Maar ik ga er in ieder geval vol goede moed tegen aan en kan niet wachten om mij in het eetavontuur dat kamperen heet, te storten.

Hou jij van koken op de camping en wat maak jij op je gasstelletje?

5 gedachtes over “Eetavonturen in het buitenland #1

  1. Koken op de camping, geweldig! En wat je zegt, dat plastic servies geeft je echt het vakantie gevoel.
    Hoe herkenbaar trouwens, dat er een pak pure hagelslag ingepakt wordt!
    Ik ben heel benieuwd wat voor Belgische delicatessen je gaat eten. Geniet van je vakantie!

  2. Op Pinterest kun je zoveel lekkere gerechten vinden als je zoekt op “tin foil recipes” of “foil wrapped camping recipes”. Dat zijn handige ‘eenpansgerechten’, maar dan in alufolie voor op de BBQ. De Ardennen zijn fantastisch! De beekjes op de camping zijn perfect voor het koel houden van fris en bier (wel met een touwtje zekeren, haha)

    1. Het was koud genoeg, dus het beekje was niet nodig. Ik had al enkele voorbereidingen getroffen en we hebben twee lekkere eenpansgerechten gebruikt. De volgende keer gaan we aardappelen poffen op de BBQ!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s