Koop liever lokaal in Groningen

Vorige week schreef ik een blog over waarom je liever lokaal zou moeten kopen. Deze blog kan je hier lezen. Maar waar koop je nou lokaal je eten in Groningen? Een lijstje van enkele leuke, lekkere, lokale adresjes in de stad Groningen.

Opgeweckt Noord

De allereerste verpakkingsvrije winkel van Nederland, met voor het merendeel lokale producten. Spelt producten uit Kloosterburen, zuivelproducten uit de Weerribben en Hornhuizen en groenten en fruit van Puur Noord Nederland. Je kan hier je geluk niet op.

Fishmarket

Vis van de Goede Vissers uit Lauwersoog of andere duurzaam gevangen vis. Je vindt hier geen tilapia of pangafilet, want dat soort vis zou de eigenaar nooit zelf eten en wat hij dan ook zelf niet zou eten, verkoopt hij ook niet. PS: hij verkoopt trouwens DE lekkerste kibbeling, van 100% kabeljauw, nomnomnom.

De Stadsakker

Op een akker buiten de stad worden er groenten en fruit verbouwd, welke in de winkel in de binnenstad weer verkocht worden. Stadslandbouw op z’n best.

Waddenvarkens

Op dinsdag en vrijdag op de Vismarkt te vinden met een grote diepvries vol met eerlijk varkensvlees, rundvlees van oude (melk)koeien en bofkippen. Deze varkensboer houdt zijn varkens dag in dag uit buiten, in Uithuizermeeden en nu ook in Meerstad.

BAQ

Hier koop je je lokale brood, gemaakt van lokale granen en verwerkt in de bakkerij in Vries. Spelt, haver, tarwe, rogge en natuurlijk zuurdesem, alles is hier verkrijgbaar.

Oudebosch

Appelen, peren, aardappelen, jam, sap allemaal uit de boomgaard in Niehove. Aan de Paterswoldseweg kan je hier je lokale fruit inslaan en ze staan ook één keer in de maand op de Ommelandermarkt.

De Groene Weg

Bij de biologische slager aan het boterdiep vind je een uitgebreid assortiment van lokaal, biologisch vlees. Varken, rund, kip en lam, alles is hier verkrijgbaar.

Ommelandermarkt

Geen zin om overal apart langs te gaan, dan ga je gewoon 1 keer in de maand naar de Ommelandermarkt. Waar allerlei boeren uit de omgeving hun waren verkopen op het Harmonieplein in de binnenstad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s