Kijktip: Hoe tofu wordt gemaakt

 

Om de één of andere rare reden heb ik mij nooit afgevraagd waar tofu van gemaakt werd en hoe het gemaakt werd. Daarom had ik ook eigenlijk geen flauw benul wat tofu nou eigenlijk was. Een blok wit spul, dat in wat vocht in een luchtdichte verpakking lag in de supermarkt, een beetje zoals feta kaas. Smaakloos en iets waar ik ver van weg bleef omdat iedereen maar zei dat het niet lekker was. Toen ik dit filmpje tegenkwam ging er een wereld voor mij open. Ja, ik ren al naar het hoekje van me kamer om mij daar heel hard te zitten gaan schamen. Nooit is het bij mij opgekomen dat tofu van sojabonen gemaakt werd en dat het daarom best logisch was dat het nergens naar smaakte. Ik heb zeven minuten met het schaamrood op mijn kaken en ook een beetje met verbazing naar deze video gekeken. Het mysterie van de tofu is voor mij ontrafeld, het heeft even geduurd maar nu kan ook ik meepraten over tofu. Woehoe!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s