Food Film Festival on Tour 2015

Er komt een super vet festival naar Groningen en heeft (uiteraard) te maken met voedsel. Misschien heb je er al eens van gehoord, het Food Film Festival gaat on tour. Vier jaar lang werd dit festival in Amsterdam georganiseerd, maar voor hun vijfde jaar trekken ze het land in en het hoge noorden heeft de aftrap. Op het Food Film Festival worden drie dagen lang films gedraaid die te maken hebben met ons eten. Dit alles wordt begeleidt met vele discussies en debatten, workshops, lezingen en veel eten. In Groningen zal het festival 1 dag georganiseerd worden in samenwerking met de Youth Food Movement Groningen. Hé, daar ben ik bestuurslid van! Nu snap je wel waarom ik hier zo enthousiast over ben, ik zit in de organisatie en ik weet al precies wat er allemaal gaat komen. Zal ik een stukje van de sluier oplichten? Lees vooral door tot aan het eind, daar wacht namelijk nog een toffe foto op je.

 

1

Het thema in Groningen is melk en daarom is de hoofdfilm “The Moo Man”. In deze Britse documentaire zie je hoe een kleinschalige koeienboer langzaam maar zeker weg geconcurreerd wordt door de grotere bedrijven. Met het afschaffen van het melkquotum afgelopen april, is melk een hot topic. Gaan we over produceren, kunnen en moeten alle koeien in de wei en is melk eigenlijk wel gezond? Al deze vragen zullen aan bod komen in het debat aansluitend op de film. Twee totaal verschillende koeienboeren zullen de dialoog met elkaar, onderzoekers, bedrijven, politici en het publiek aangaan. Wil je meer films zien, ga dan naar onze kleine zaal waar allemaal korte documentaires en filmpjes getoond zullen worden.

Klaar met al het serieuze gedoe, steek dan lekker je handen uit de mouwen en melk je eigen glaasje bij onze melkkoe. Ga vervolgens met je melksnor op de foto en vereeuwig jezelf op dit festival. Ga langs bij de expositie “zuivel in ons landschap” en zie hoe met zuivelproducten ons landschap gecreëerd wordt. Proef jij het verschil tussen allerlei verschillende soorten melk? Laat dat dan maar eens zien bij onze melkproeverij en ben je nou niet zo gek op melk, doe dan mee met de workshop plantaardige melk maken. Altijd al willen weten wie de boeren achter de zuivelproducten zijn? Bezoek dan ons mini boerenmarktje en ga het gesprek aan met de boer.

Uiteraard kan eten niet ontbreken (als je al niet vol zit van alle melk en kaas) daarom hebben wij “Smaak van het Noorden” gevraagd om te komen cateren en ook de Brasserie zal een speciaal menu opstellen voor het festival. Meer zin in een ijsje, ga dan langs bij de ouderwetse ijsco kar van hoeve “Sonneclaer” of laat een lekkere latte maken door de barista van het huis.

Nog steeds geen genoeg kunnen krijgen van het festival? Ga dan met ons mee naar de afterparty in de Gym, ook hier zal compleet in thema een boerenfeestje georganiseerd worden. Ik zei toch al dat het een super vet festival is! Koop je kaarten nu meteen en wees erbij, want dit wil je niet missen!

Vrijdag 5 juni

Het Paleis in Groningen

16 tot 23 u. (afterparty kent geen sluitingstijd)

Kaartjes zijn al te koop vanaf €7.50 (alleen festival) , maar als je het goed doet koop je een combi ticket (film+festival) en betaal je maar €15.00

http://www.foodfilmfestival.nl/

http://blog.foodfilmfestival.nl/

https://www.facebook.com/events/1628374324042260/

1932718_451167788382741_3406668886231778659_o
Ben ik niet sexy met mijn chocolamelksnor

Een gedachte over “Food Film Festival on Tour 2015

  1. Ah tof evenement zeg! Wist niet dat je in het bestuur zat! Ik ga eens even mailen. Lijkt me leuk om er wat aandacht aan te besteden op alleenpuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s