Kijktip: The Organic Effect

Deze keer een heel kort filmpje maar met een krachtige boodschap. Deze reclame van de Zweedse supermarkt Coop, ging ineens viral op het internet. Waarom? Kijk het zelf hier.

Biologische groenten en fruit lijken in dit onderzoek een enorme impact op je lichaam te hebben. Zelf ben ik altijd een beetje sceptisch wat betreft biologische producten, zeker nadat een vriendin mij vertelde dat de meerderheid van giftige stoffen zich via de lucht ons bereiken. Wat heeft het eten van biologische groenten en fruit dan nog voor zin? Tevens met de voedselschandalen van de laatste tijd en het feit dat boeren veel geld moeten neerleggen voordat zij het biologische logo mogen dragen, ben ik niet overtuigd van biologisch voedsel. Ik vind het zo jammer dat je het aan het product zelf niet kan zien of het biologisch is of niet, de biologische appel verschilt van de buitenkant niks van de reguliere appel. Dat het van binnen wel degelijk verschil kan maken, daar kan ik nog inkomen. Zoals in dit filmpje ook gezegd wordt, er is nog geen onderzoek gedaan naar de gevolgen van het eten van jarenlang bespoten voedsel en/of biologisch voedsel. Al denk ik dat er meer factoren invloed hebben op je innerlijke gestel behalve alleen biologisch voedsel, ook de plek waar je leeft, je leefritme etc.

Hoe denken jullie over biologisch eten? Eet jij altijd biologisch en wat is jou reden hiervoor? Laat het mij weten in de reacties onder dit artikel.

1

2 gedachtes over “Kijktip: The Organic Effect

  1. Interessant filmpje inderdaad. Ik probeer toch altijd wel biologisch te eten, in Nederland wel in elk geval. Nu ik tijdelijk in Noorwegen woon is dat financieel gewoon niet haalbaar, maar zodra het kan kies ik toch voor bio. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s