Een online cursus over het globale probleem van voedselveiligheid. Hoe kunnen wij de wereld blijven voeden met een toenemende bevolking? Wat kunnen boeren doen en wat kunnen wij als consument doen, kunnen wij überhaupt iets doen? Deze vragen zullen behandeld worden in de online cursus van Future Learn, helemaal gratis! Deze website biedt verschillende cursussen aan vanuit verschillende universiteiten over de hele wereld. Taal, geschiedenis, psychologie, rechten, technologie en natuurlijk natuur en milieu, zomaar een greep uit het aanbod. Vanaf 18 mei start de volgende milieu cursus: “Our Hungry Planet: Agriculture, People and Food Security”, deze cursus wordt aangeboden vanuit de University of Reading. Ik heb mij uiteraard al aangemeld, waarom?

  • What are the key issues facing producers and consumers of food, and how do they compare?

  • What factors influence the way we grow, process, package, transport and consume food?

  • How does agriculture – and its wide-ranging impacts in these different regions – relate to us?

  • And how does the food we grow, buy, eat and throw away relate to global food security issues?

Dit zijn vragen die mij interesseren, vragen die eigenlijk iedereen zouden moeten interesseren. Met een tweetal wetenschappers van de universiteit uit Reading, duik je in zes weken in dit voedselvraagstuk. De precieze invulling van deze cursus is mij ook nog niet geheel duidelijk. Je zou er ongeveer drie uur per week mee bezig moeten zijn, daar kan ik nog wel een gaatje voor vinden.

Lijkt jou dit nou ook interessant? Meld je dan aan via deze link en laat een berichtje achter. Dan ken ik al een paar van mijn mede studenten.

1