Hotspot: De Ommelander markt

Waar ik vorige week schreef over de Albert Heijn waar je anonieme biologische groenten en fruit kan kopen, schrijf ik nu over een evenement waar je de boer recht in zijn ogen kan kijken. Elke tweede zaterdag van de maand vindt in Groningen de Ommerlander markt plaats. Op deze markt komen boeren uit de provincie Groningen bijéén om hun producten en verhaal te verkopen. Groenten en fruit, vlees en vis, kaas en eieren, honing en chutneys, brood en jam, koffie en appelsap, alles is er te krijgen. Eet met de seizoenen mee en verklein de afstand van land naar bord. Ga het gesprek aan met de boer en leer waar je producten vandaan komen, de liefde en moeite die erin gestopt wordt en de extra smaak die het product heeft. Neem gerust een proefhapje of slokje en raakt verliefd op de lokale producten. Nu hoor ik je al denken, allemaal leuk en aardig maar dat kost zeker ook wel wat. Nou, kan ik je zeggen. dat valt eigenlijk nog best mee! Vorige week lag er bijvoorbeeld een halve kilo witloof voor 1 euro en een stuk grasdierdorp spek kost je ongeveer 2 euro. Natuurlijk is het iets meer dan in de supermarkt, maar zoals eerder gezegd in dit artikel, het eten in de supermarkt is ook veel te goedkoop. Al ben je niet van plan iets te kopen, neem dan toch zeker een kijkje en proef Groningen.

Volgende maand, zaterdag 9 mei vindt de Ommelander markt voor de laatste keer plaats op het Ebbingekwartier, van 10 tot 16 uur uur. Vanaf zaterdag 13 juni zal de markt plaatsvinden op het Harmonieplein in de binnenstad, hoe dichtbij wil je de boeren hebben? Hier nu een sfeerimpressie van afgelopen zaterdag op het Ebbingekwartier, gemaakt door Christina Geoghegan.

Ommelandermarkt

Elke tweede zaterdag van de maand

10.00 – 16.00

9 mei: Ebbingekwartier

Vanaf 13 juni: Harmonieplein

http://ommelandermarkt.nl/ 

https://www.facebook.com/ommelandermarkt 

Op de foto’s berust copyright, voor gebruik graag een e-mail.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s