Hotspot: Oberland

 

2016: HELAAS IS OBERLAND NIET MEER

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekent voor Groningen twee dingen: bloemen en Duitsers. Waar heb je het over, denk je nu vast. Nou, het is in Groningen traditie dat er op Goede Vrijdag een bloemetjesmarkt is en niet één kleine markt. Nee, het hele centrum van Groningen wordt in beslag genomen door bloemen, in alle soorten en maten. Maar waarom nou die Duitsers? Tja, dat vraag ik mij (en half Groningen) nou ook af. Half Duitsland komt naar Groningen gereden (of met touringcar bussen) om naar deze bloemetjesmarkt te gaan. Waarom? Géén idee. Maar het bracht mij gisteren wel op het idee om alvast in de Duitse stemming te komen, door bij de Duitse foodhotspot in Groningen te gaan lunchen. Jetzt geht’s los in Oberland.

GRONINGEN - De Bloementjesmarkt in Groningen. ANP KOEN VAN WEEL

Oberland is gevestigd op het Ebbingekwartier, in een karakteristiek pand van de voormalige Groninger gasfabriek. Sinds 2014 runt Frank Mulder hier een succesvol Duits restaurant in. De gerechten op de kaart zijn allemaal in het Duits, met een Nederlandse uitleg erachter. Traditionele gerechten als ‘sauerbraten’, ‘flammkuchen’, ‘Schweinshaxe’ en ‘kartoffelsalat’ sieren de kaart. Aan zuurdesembrood en brezels geen gebrek en de prijzen zijn erg fijn. Klein Duitsland in Groningen.

Ik vind het geweldig, zeker nadat ik de eerste hap van mijn ‘bratwurst’ nam was ik verkocht. Precies zoals ze in Duitsland smaken, met zo’n heerlijke knak van het velletje als je je tanden erin zet. De ‘kartoffelsalat’ is precies op smaak, niet te zuur en heerlijk fris. De ambiance van de zaak is geweldig, heel open en karakteristiek en het personeel is erg vriendelijk.

Bratwurst mit Kartoffelsalat

Op de vraag of ze vrijdag ook extra veel Duitsers verwachten in verband met de bloemetjesmarkt, hadden ze niet zo direct een antwoord. De serveerster had er nog niet bij stil gestaan dat het bloemetjesmarkt was. Toch werd het voor de zekerheid nog eventjes aan de kok doorgegeven. “Er worden wat extra ‘bratwursten’ klaar gezet.” meldt ze ons als we afrekenen. Laat die Duitsers maar komen, het voelt vandaag eventjes alsof ik toerist in eigen stad ben.

Oberland

Langestraat 66 (bij Boterdiep) / Ebbingekwartier

www.oberland.nl

https://www.facebook.com/oberlandgroningen

5 gedachtes over “Hotspot: Oberland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s