Kijktip: Digitaal voedsel – Tegenlicht

 

Een heleboel kijktips de laatste tijd op mijn blog, maar er gebeurd ineens ook zoveel op tv betreft voedsel. Dat wil en kan ik jullie niet allemaal onthouden, zeker deze kijktip niet. Tegenlicht zond twee weken geleden de aflevering “Digitaal Voedsel’ uit. Hier gingen ze opzoek naar de toekomst van ons voedsel, want met een wereldbevolking die maar blijft groeien, hoe gaan we dat doen? Nou, die groeiende wereldbevolking is op zich zo’n probleem nog niet blijkt, we produceren genoeg voor de wereld en dan houden we nog over ook. Het probleem zit hem in de distributie van voedsel, dat gebeurd niet eerlijk. Toch is het ook van belang om te kijken naar de voedselproductie an sich, want dat kan een stuk milieuvriendelijker.

1

Sla dat geteeld wordt met led licht en weinig water behoeft. Een aroma database, voedselmeetapparatuur, het romantische beeld van de voedselproductie bestaat niet meer. Moet dat nog bestaan, vraag ik mij af? Mensen hebben al zo weinig interesse voor hun eten, wat maakt het dan nog uit hoe het geproduceerd wordt? Natuurlijk is dat idyllische boerderijtje veel leuker dan een betonblok waarin sla in torens verbouwd wordt. Maar als die sla nou beter voor de planeet is dan die op de akker van de boer, vol bespoten met bestrijdingsmiddelen en continu water moet hebben? Tegenlicht maakte een enorm interessante aflevering die je gezien moet hebben. Dus nu kijken en nadenken. En laat mij weten wat jij van de aflevering vond. Is technologie de toekomst van ons eten?

http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2014-2015/digitaal-voedsel.html 

2 gedachtes over “Kijktip: Digitaal voedsel – Tegenlicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s