Leestip: Te weinig groenten en fruit, doodsoorzaak nummer 6

1

Dit plaatje ging vorige week op Twitter viral. Gezondheidsprofessor Jaap Seidell gooide dit plaatje de ether in en ik was samen met nog duizenden anderen stomverbaasd. Te weinig groenten en fruit is nog gevaarlijker dan alcohol en drugs. Misschien verbazingwekkend, maar als je er meer over nadenkt zie je pas de gevolgen die te weinig groenten en fruit kunnen hebben. Zo schreef ook Joris Lohman van Slow Food in Trouw zondag. In dit artikel (dat hier te lezen is) gaat hij ook in op de nieuwe handelsakkoorden waar op dit moment over onderhandeld wordt. Een vrijere markt tussen Europa en Amerika is het doel, maar moeten wij dit wel willen? Momenteel lees ik het boek Fast Food Nation van Eric Schlosser (hierover later een blog) en de feiten die daar op tafel komen zijn niet mis. Als deze Fast Food Nation vrij spel gaat krijgen op onze voedselmarkt, dan hou ik mijn hart vast.

Maar om nou niet al te gedeprimeerd te raken, gisteren was het International Pancake Day! Uiteraard heb ik dit gevierd, maar op een gezonde manier, met groenten. Die nummer zes gaat mijn dood in ieder geval niet worden! Haha. Rode bieten pannenkoeken met feta en pijnboompitten, verrukkelijk. Daarom hier voor jullie het recept, roze pannenkoeken vol met gezonde ingrediënten, daar wordt je toch blij van!

Rode bieten pannenkoeken2015-02-17 19.10.48-2

  • 1 pakje vacuüm verpakte rode bieten
  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • zout
  1. Mix alle ingrediënten in een mixer of blender tot een mooi beslag. Als je het met de hand doet, rasp de bieten dan en meng dit door je beslag.
  2. Verhit wat boter in een pan en bak de pannenkoeken aan beiden zijden mooi gaar.
  3. Serveer met feta en pijnboompitten of eet ze gewoon lekker ouderwets met stroop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s