Kijktip: Power to the Pieper

Eerst het filmpje, dan de blog.

Vorige week kreeg ik weer een meisje in de supermarkt die aan mij vroeg waar de superfoods lagen. Ik was bijna geneigd te zeggen “op de groente afdeling”. Maar ik heb haar braaf naar onze kleine superfood stelling gebracht. Toch, eigenlijk bedenk ik mij nu, waarom heb ik dat meisje niet uitgelegd dat je, om gezond te leven, geen besjes uit het Andesgebergte nodig bent. Koop gewoon een stuk Hollands fruit,Ā bijvoorbeeld blauwe bessen of een appel. Eet spruitjes, rode bieten, boerenkool, aardappelen, vol met vitamines en mineralen! Maar mensen zijn iets speciaals nodig en als het duur is moet het wel werken toch?

Ik ben blij met deze nieuwe campagne voor de aardappel en tegen de superfoods. De Keuringsdienst van Waarde maakte er vorig seizoen ook al een aflevering over. Deze is hier te bekijken. Superfoods klinkt allemaal heel hip en leuk, maar is eigenlijk onzin. Met een gevarieerd eetpatroon, afgestemd op de seizoenen kom je verder dan met een handje superfoods in je yoghurt. Superfoods zijn niet slecht voor je gezondheid maar wel voor je portemonnee. Waarom kies je dan niet voor seizoensgroenten en fruit, ook superfoods en ook nog goed voor je portemonnee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s