Kijktip: BNN Nationale Eettest

Vorige week woensdag deed ik voor het eerst mee aan de Nationale Eettest. Een makkie, dacht ik. Als foodblogger en YFM bestuurslid moest ik dit zonder al teveel moeite kunnen doen. Viel dat even vies tegen, vragen over calorieën; daar let ik nou dus echt nooit op, bizarre gerechten uit het buitenland; food reizen staat nog op mijn lijstje, maar sommige gerechten ga ik daar maar overslaan na deze test, en rare feitjes over fastfoodketens; ik ben pas net begonnen met het boek Fast Food Nation dus ben nog druk aan het leren. Maar ook waren er vragen die ik wel wist, vooral de actualiteit en voedselvraagstukken gingen mij goed af. Wat scoorde ik dan uiteindelijk?

Een 6.5, een beetje een middenmoot cijfer, niet heel goed maar ook niet heel slecht. Ik had er meer van verwacht, maar het had dan ook wel een hoog pubquiz gehalte. Verbaasd was ik wel toen bleek dat het vak van de ‘snackers’ gewonnen had. Die mensen eten dus bewust ongezond voedsel terwijl ze ook weten hoe gezond voedsel werkt, ook wel interessant. Maar het leuke van deze test was dat het bewustzijn bij mensen bracht. Sommige antwoorden kwamen als grote schok, de vraag over de e-nummers en tomaat en de leeftijd die een scharrelkip bereikt voordat het geslacht wordt. Eten is niet altijd alleen maar leuk en ook niet altijd lekker. (Tong Zi Dan, brrr) Maar als je je meer bewust bent van wat je eet kan het eten een stuk leuker en lekkerder worden.

Heb jij de Nationale Eettest al gedaan? Wat scoorde jij?

Hier kan je de eettest doen: http://eettest.bnn.nl/ 

1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s