Let’s Gro

Vrijdag 21 en zaterdag 22 november is het Let´s Gro festival terug in de stad. Tijdens dit inspiratie festival staat de toekomst van Groningen centraal in al zijn facetten. Echt enorm leuke, interessante, inspirerende en lekkere evenementen staan op jou te wachten. Ja, ik zeg lekkere, want er is ook een heel voedselprogramma. En ik ga van al deze evenementen verslag uitbrengen voor jullie! Dit zal via zowel deze blog als via Oogst Groningen gebeuren, een blog over Groningen waarvoor ik binnenkort stukken zal gaan schrijven. Hotspot reviews, om precies te zijn, in een iets andere stijl dan dat ik op mijn eigen blog doe, maar daarom zullen de hotspots die ik voor Oogst bezoek ook hier gereviewed worden. Ik hou jullie op de hoogte van deze spannende ontwikkelingen. Voor nu, het voedselprogramma van Let´s Gro, hier gaan we!

1

Pop up restaurant

vrijdag en zaterdag

De bedenkers van het pop up restaurant willen Groningers inspireren met lekker en goed eten en zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met duurzame, lokale producten.’t Feithhuis,Bax Bier, Hooghoudt, Noorderpoort en Youth Food Movement Groningen staan twee avonden garant voor een uniek diner mét opsmuk. Voor ‘een heuse beleving van de betere keuken’, spelen de bieren van Bax Bier en de jenevers van Hooghoudt een belangrijke rol in en bij de gerechten.

Diner mét opsmuk. Voor 30 euro ontvang je een spannende en vooral lekkere combinatie van eten, drinken en entertainment.

Meer informatie: http://www.letsgro.nl/programs/40-pop-up-restaurant

Let’s Toentje

vrijdag en zaterdag

Toentje is een initiatief van Jos Meijers, gemeente Groningen en de Stadse Voedselbank. Toentje brengt mensen bij elkaar en biedt een duurzaam platform om armoede te verlichten door middel van activering, voedselproductie, educatie, en gezondheidsbevordering. Deze combinatie van factoren heeft zich nu al als een krachtige formule bewezen. Kom langs voor een proeverij om te zien wat Toentje nu is en hoe het zich wil ontwikkelen.

Meer informatie: http://www.letsgro.nl/programs/028-lets-toentje

Pieperparadijs

vrijdag 21 november 16:00-17:00

Lekkere en gekke hapjes maken met de enige echte Groninger knol: de aardappel! Dat is wat het Pieperparadijs gaat doen tijdens Let’s Gro.

Maar dat is niet het enige. De Groninger aardappel heeft allerlei geheimen. Die gaan we ontdekken. Dat doen we samen met de Bibliotheek Groningen, restaurant Pernikkel, prikkelende zintuigen en rinkelend keukengerei.

De lekkere en gekke aardappelhapjesworkshop is bestemd voor zestien kinderen tussen de 6 en 10 jaar. Wees dus snel met aanmelden!

Meer informatie: http://www.letsgro.nl/programs/064-pieperparadijs

Voedselverspilling uit de kast

vrijdag 21 november 20:00- 22:00

In het dagelijks leven wordt veel voedsel weggegooid. Winkels mogen eten, nog nauwelijks over de datum, niet meer verkopen. Een bruine plek op de appel? Weg ermee! Moet dit allemaal maar zo en kan dat ook anders?

Op 28 juni jongstleden werd in Groningen Damn Food Waste georganiseerd. Een evenement dat aandacht vroeg voor voedselverspilling. Het trok enkele duizenden mensen naar het Noorderplantsoen. Het gevoel dat daar leefde willen we nu vervolg geven, door samen te kijken wat we kunnen doen tegen voedselverspilling.

In dit debat worden vertegenwoordigers uit diverse schakels van de voedselketen in Groningen gevraagd om mee te denken over dit probleem. Hoe denken de horeca, supermarkten en boeren over voedselverspilling? Samen kijken we wat de oorzaak van deze verspilling is en hoe we het kunnen voorkomen. Produceren we teveel, zijn we te kritisch. Durven mensen niet meer af te gaan op hun eigen waarneming, als het gaat om de houdbaarheid van een product. En zijn we niet creatief genoeg meer, om met restjes iets nieuws op tafel te zetten?

Meer informatie:
http://www.letsgro.nl/programs/011-het-grote-voedselverspillingsdebat

Megaproeverij

zaterdag 22 november 12:00-14:00

Loop je in de supermarkt automatisch naar het schap met reguliere groentes of wijk je af en toe uit naar de biologische varianten? Of ga je regelmatig naar de natuurvoedingswinkel? Baseer je de keuze voor je avondeten op de prijs of op de kwaliteit. En is er ook echt kwaliteitsverschil tussen de ‘gewone’ prei of de prei van de biologische boer?

Tijdens de megaproeverij van Let’s Gro kun je zelf ontdekken of er verschil is in smaak. Met de boer, de brouwer en de producent ga je vervolgens in gesprek. Waarin verschilt precies de productie? Waarom is biologische groente duurder? Door te proeven krijg je antwoord op de vraag of biologisch voor jou ook echt beter smaakt en of dat het verschil in prijs waard is.

Meer informatie: http://www.letsgro.nl/programs/63-megaproeverij

Wereldgerechten

zaterdag 22 november 13:00-16:00

Groningen is niet gewoon Groningen. Onze stad is rijk aan veel verschillende culturen, allemaal met hun eigen smaken, geuren en tradities.

Tijdens Wereldgerechten geven thuiskoks een kijkje in de eigen keuken. Je kunt de culturen proeven en je passies en keukengeheimen met elkaar delen. Wil je graag je cultuur met Groningen delen? Meld je dan aan bij helinya.ci@gmail.com.

Meer informatie: http://www.letsgro.nl/programs/062-wereldgerechten

(H) Eerlijke keurmerken

zaterdag 22 november 14.30-16:00

Debat over de waarde van keurmerken. Debatleider Hans Harbers neemt de deelnemers mee in een proeverij van keurmerken, meningen en ideeën over eerlijke handel en slaafvrij consumeren.

Arjen Boekhold van Tony Chocolonely, diverse lokale retailers en marketeers zijn aanwezig bij dit debat plus. Want er kan natuurlijk ook echt geproefd worden hoe slaafvrije en niet slaafvrije chocolade smaakt. Proef zelf het verschil en weet wat je eet. Na afloop van het debat kun je bewuster een keuze maken bij de aankoop van dagelijkse producten.

Meer informatie: http://www.letsgro.nl/programs/102-kun-jij-er-nog-chocola-van-maken

Heel Grunn Bakt

zaterdag 22 november 14:00

Wie bakt de lekkerste appeltaart van Groningen? Tijdens Let’s Gro gaan we het proeven. Thuisbakkers uit heel Groningen krijgen de kans om hun beste appeltaart voor te zetten aan een deskundige jury. En de beste appeltaart wint een prijs!

Neem vooral vrienden en familie mee, want na afloop eten we de appeltaarten lekker op, onder het genot van een bakje koffie of thee. Zelf geen baktalent? Geen punt. Tijdens de bakwedstrijd vertellen de bakkers hoe je een goede appeltaart bakt. Bovendien ontmoet je er geïnteresseerde ‘foodies’ tijdens een gezellig evenement! –

Meer informatie: http://www.letsgro.nl/programs/68-heul-grunn-bakt

Smoak

Zaterdag 22 november 15:00 – 23:00

Food & Lifestyle event over Gronings vakmanschap.Tijdens inspiratiefestival Let’s Gro ontdek je op SMOAK hoe je bier brouwt, hout en leer bewerkt, een boxer maakt en je baard trimt.

Luister naar de verhalen van bekende en onbekende Groningse vakmannen. Proef wat voor lekkers Groningen te bieden heeft en moedig de mannen aan tijdens de Beard Competition. Wie heeft de beste baard van Groningen?

Meer informatie: http://www.letsgro.nl/programs/016-grow-food-en-lifestyle


Friday 21 and saturday 22 november, the Let’s Gro festival is back in town. During this inspirering festival, the future of the city of Groningen is the central topic. Some really fun, interestating, inspiring and delicious evenets are waiting for you. Yes, I say delicious, because there is a whole foodprogramm. I will ofcourse tell you all about them now and afterwards I will review it. The reviews will not only be on this blog but also another blog I will be writing for: Oogstgroningen.nl I will start writing foodiehotspot reviews for this blog in the future, exciting! I will keep you guys updated on this new project. For now, the foodie programm of Let’s Gro, here we go!

Pop up restaurant

Friday and saturday

he founders op the pop-up restaurant want to inspire Groningers with good food and let them become acquainted with sustainable and local products. Experience this unique dinner; ’t Feithhuis, Bax Bier, Hooghoudt, Noorderpoort en Youth Food Movement Groningen make it happen! The cool beers from Bax Bier and flavorful destilations by Hooghoudt are among the special ingredients. We will prove to you that all good things come from Groningen!

Dinner and experience
For just 30 euro’s you will enjoy an exciting program with food, drinks and entertainment.

See more at: http://www.letsgro.nl/en/programs/40-pop-up-restaurant

Let’s Toentje

Friday and Saturday

Toentje is an initiative by Jos Meijers, gemeente Groningen en the City Foodbank. It brings people together and offers a durable platform to relieve poverty by activating, food production, education and promoting health.

See more at: http://www.letsgro.nl/en/programs/028-lets-toentje

Food waste coming out of the closet

Friday 21 november 20:00 – 22:00

Food gets thrown on a daily base. Shops are not allowed the sell food barely over their sell-by-date. Brown spots on an apple? Bin it! Is this the only way to deal with our food or can we come up with a different method?

This summer Damn Food Waste was organised in Groningen. The event drawing attention to food waste. Thousands of people turned up at the Noorderplantsoen and we want to extend the movement that was started.

In this debate representatives from various links of the food chain in Groningen are brought together to discuss this challenge and come up with solutions. How do the catering, the supermarkets and farmers feel about food waste?

See more at: http://www.letsgro.nl/en/programs/011-food-waste-coming-out-of-the-closet

Mega tasting

Saturday 22 november 12:00 – 14:00

During Let’s Gro’s ‘Mega tasting’ you can find out for yourself if there really is a difference in taste. Speak to the farmer, the brewer, and the producer to find out where the difference lies in the production and why organic food is more expensive.

Through tasting you can answer the question if organic food really does taste better and is worth the price.

See more at: http://www.letsgro.nl/en/programs/063-megaproeverij

World dishes

Saturday 22 november 13:00 -16:00

Groningen is a city rich in many cultures, each culture it’s own flavours, smells, and traditions. Visit the many home cooks with ‘Dishes from around the world’ and get a glimpse of different cuisines. Taste the many cultures and share your cooking passions and kitchen secrets. Would you like to share your culture with Groningen? Send us an email at helinya.ci@gmail.com.

See more at: http://www.letsgro.nl/en/programs/062-wereldgerechten

(H) Eerlijke keurmerken

Saturday 22 november 14:30- 16:00

A debate of the value of quality labels. Hans Harbers gives the participants a taste of the labels, opinions and thoughts on honest trade and slave free products. By the end of the debate you will be able to make a more informed choice when doing your weekly shop. 

See more at: http://www.letsgro.nl/en/programs/102-heerlijke-keurmerken

The Great Groninger Bake Off

Saturday 22 november 14:00

Who can bake the best applepie of Groningen? The proof is in the pudding. Amateur bakers throughout Groningen will get the chance to put their best applepie forward, and let an experienced jury decide. The Best applepie in town wins a prize! Bring along friends and family, because after the bake-off we will feast on the rest of the applepies with tea and coffee. No baking talent? No worries. During the competition the bakers will share their best baking secrets. And besides that you will also meet other ´foodies´ at this food friendly gathering!

See more at: http://www.letsgro.nl/en/programs/68-the-great-groningen-bake-off

Smoak

Saturday 22 november 15:00 – 23:00

The keyword of this activity is craftmanship. Taste what Groningen bakes, brews and roasts. Learn more about lifestyle & fashion and work with wood and metal in one of the workshops. The highlight of the evening is the beard competition: Who owns the best looking beard of Groningen?

See more at: http://www.letsgro.nl/en/programs/016-smoak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s