Organic energydrink

Het bestaat, biologische energiedrink, wie had dat gedacht. Het label biologisch wordt al snel gezien als een gezondheidslabel, dat dit niet waar is, is niet heel verrassend. Het gaat er bij biologisch vooral om dat de grondstoffen van biologische afkomst zijn, het product zelf hoeft niet echt met gezondheid te maken te hebben. Vandaar dat het eigenlijk niet heel raar is dat er een energiedrankje in het schap staat dat organic heet. Maar hé! Die ingrediëntenlijst ziet er niet eens heel verkeerd uit!

foto 1 (1)

Nooit had ik gedacht dat er een energiedrankje zou bestaan met natuurlijke ingrediënten. Is het dan nog steeds gezond? Dat kan ik niet zeggen, ik ben geen voedingsdeskundige, maar als ik zo kijk lijken het alleen maar ‘natuurlijke’ producten te zijn. Tot ik de ingrediëntenlijst in alle drie de andere taal doorneem en wat blijkt, de Engelse ingrediëntenlijst verschilt op één belangrijk punt wezenlijk met die van de Nederlandse, Duitse en Franse. Waar op deze drie agave nectar als tweede ingrediënt op de lijst staat, staat op de Engelse versie ‘organic raw cane sugar’. Cane sugar? Dat is gewone suiker, niks agave nectar. Wat zit er nou in? Het is drie tegen één, maar ergens geloof ik het meeste in de minderheid. Want dit drankje is zoet, mier zoet, zoals de lolly’s van vroeger. Ik begrijp wel dat ondanks de ‘natuurlijke ingrediënten’ dit drankje je energie kan geven, het zit vol met suikers. Op het blikje staat nogmaals: no artifical ingredients and no taurine&no gmo’s. Maar maakt dit het dan ook meteen gezonder? Ik vind van niet. Volgens mij kan je nog steeds gewoon beter gezond en gevarieerd eten, genoeg bewegen en slapen en dan komt die energie wel.

Opvallend vond ik het wel en zeker waard om een korte blog aan te wijden. Heb jij een opvallend product in het supermarkt schap zien staan? Laat een reactie achter!

Een gedachte over “Organic energydrink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s