Blue Band boter met roombotersmaak

Ik zag laatst weer wat nieuws in de supermarkt waarover ik mij met grote ogen verbaasde. Boter met roombotersmaak, speciaal voor cake en koekjes. De basis voor bakken is simpel, je hebt bloem, boter en eieren. Deze boter is traditioneel gezien altijd roomboter, niks geen genep met margarine of halvarine, of bakken met olie, nee gewoon lekkere vette, smeuïge roomboter. Dat dan een bedrijf als Blue Band, dat zich specialiseert in boter, een boter op de markt brengt met roombotersmaak. Het gaat dan ergens mis denk ik bij mijzelf.

Dit is wat er op hun website over deze boter staat:

Blue Band Cake & Koekjes, met roombotersmaak!
Blue Band Cake & Koekjes is speciaal voor de lekkerste Cake & Koekjes. Blue Band Cakes & Koekjes heeft een zachtere textuur, waardoor het gemakkelijk te mengen is tot een goed beslag. Daarnaast heeft het de heerlijke smaak van roomboter. Blue Band Cake & Koekjes behoudt zijn structuur tijdens het kneden, waardoor het ook geschikt is voor koekjes en harde taartbodems.

1

Je neemt dus boter, oorspronkelijk gemaakt van het product van een koe; melk. Dit weet je zo te bewerken dat je de koe niet meer nodig bent als startproduct, want je gebruikt plantaardige oliën. (Ik heb verder niks tegen plantaardigen oliën, maar wel als je boter met roombotersmaak op de markt brengt.) Hier voeg je water, zout en emulgatoren aan toe. Dan komen er ineens “droge melkbestanddelen” en aroma’s die melk bevatten aan te pas, deze boter met roombotersmaak wordt vervolgens afgemaakt met citroenzuur, vitamine A en D en het krijgt nog een mooi kleurtje door de toevoeging van caroteen. (De ingrediëntenlijst is zo online te vinden.)

Je hebt dus een product; boter, wat automatisch al roomboter is want boter wordt altijd van room gemaakt. (Anders spreek je van margarine of halvarine, deze hebben minder dan de vereisde 80% melkvet in hun product) Dit ga je proberen na te maken met plantaardige producten, maar dit lukt je niet helemaal omdat je toch iets van melk nodig bent. Dan voeg je aroma’s en kleurstoffen toe en dan heb je ineens boter met roombotersmaak! Koop toch gewoon roomboter mensen, zeker voor bakken wil je de puurste en beste ingrediënten hebben en dat is zonder twijfel roomboter. Ik blijf mij verbazen over de marketingtrucs van bedrijven, maar mensen stink er niet in. Gebruik je gezonde verstand en denk voor jezelf. Kies roomboter! (Goh, ik lijk nu wel de politiek leider van de roomboterpartij of niet?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s