Dopper

Koop jij ook iedere keer weer een nieuw flesje water bij de supermarkt en zodra die leeg is verdwijnt die in de prullenbak? Of gebruik je hem daarna nog een paar keer? Na een paar keer beginnen de meeste flesjes alweer te stinken en belanden ze in de prullenbak en stap je alweer op de fiets om een nieuw flesje te kopen. Heb je er nooit over nagedacht om een stevige plastic fles te kopen die herbruikbaar is tot het oneindige?

 

2Jazeker, daar heb ik wel eens over nagedacht. Vorig jaar kocht ik een Bobble, daar zat een waterfilter in. Toen leek mij dat heel handig, maar naar gelang begon ik mij af te vragen waarom ik dat dan zo handig vond. Het water in Nederland is zuiver genoeg, dat hoeft niet nog een keer gefilterd te worden. De fles begon na verloop van tijd te stinken, net zoals mijn goedkope Albert Heijn flesjes altijd deden. Ook maakte hij veel te veel lawaai als ik eruit wilde drinken, je moest nog goed je best doen om het water door de filter te krijgen. Als je het water er dan eenmaal uit had, zoog de fles zich weer vol met lucht om zijn vorm te behouden. Je kan je misschien wel voorstellen hoeveel geluid dat maakte, niet ideaal in een stille collegezaal. De zoektocht naar een nieuwe waterfles begon. Ik had al veel mensen met een langwerpige fles zien rondlopen, de zogenaamde Dopper. Ontworpen en bedacht door een Nederlander die het promoten van drinkwater en het terugdringen van plastic afval als doel had gesteld. Een klein deel van het geld dat je betaald voor de Dopper gaat naar drinkwaterprojecten in Afrika, nog meer vliegen in één klap dus.

1
Multifunctioneel

 

Ik koos een vrolijke groene beker en tot op de dag van vandaag heb ik er veel plezier van. Het geinige van dit flesje is dat je de beker op twee manieren kan open schroeven. Of je haalt alleen de dop eraf en drinkt zo, of je schroeft hem halverwege open en dan gebruik je het witte gedeelte als kopje. Dit is geen opgelegde promotie of reclame vanuit Dopper, ik vind het gewoon een super initiatief en wilde jullie er graag kennis mee laten maken. Ons kraanwater is van super kwaliteit en daarom hoef je niet steeds water uit de winkel te kopen. (Tenzij je graag bubbeltjes water wil natuurlijk.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s