Hotspot: IJssalon Smaak

Mijn favoriete ijsjes bevinden zich nog steeds in mijn ouderlijk dorp. Daar is een aantal jaren geleden een ijssalon geopend en sindsdien ben ik altijd teleurgesteld als ik ergens anders schepijs eet. Nergens smaakt het ijs zo puur naar hetgeen waar het naar vernoemd is, aardbeienijs smaakt naar echte aardbeien en niet naar chemische aardbeiensiroop. Stratiatella ijs waar je de stukken chocoladeschotsen tussen je tanden hoort kraken, basilicum ijs waarvan de geur je alleen al aan dat heerlijke plantje doet denken. En de grootte van de bollen, daar kan menig ijssalon nog wat van leren. Niks dat gemier met een balletje dat precies in dat ijsschepje past, nee ze blijven in die ijsbak scheppen alsof er een schat op de bodem ligt. Twee bolletjes ijs van Smaak staan gelijk aan vier mini balletjes van menig ander ijssalon.

smaak

Ik weet dat velen van jullie nog nooit van mijn ouderlijk dorp gehoord hebben en daar vast niet speciaal voor gaan afreizen, maar toch wilde ik graag een blog over Smaak schrijven. Het is voor mij de trots van het dorp en één van de redenen om in de zomer een paar keer extra af te reizen naar mijn ouders om dat heerlijke ijs te proeven. Ben je toevallig in de buurt in augustus, dan raad ik je ten zeerste aan hier langs te gaan. Ben je niet in de buurt maar verveel je je en heb je wel trek in een ijsje, pak de auto of de trein en de bus (de bus stops bijna voor de deur!) en laat je verrassen hoe schepijs ook kan zijn.

Ijssalon Smaak

Kruisstraat 8

7981 AR Diever

http://www.ijssalonsmaak.net/

https://www.facebook.com/pages/IJssalon-Smaak/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s