Hotspot: Black&Bloom

Ik weigerde koffie te drinken, het was niet lekker, je tanden werden er geel van en je stonk uit je mond. Waarom zou ik er in hemelsnaam aan beginnen? Vorig jaar kwam de omslag, met een YFM activiteit gingen we langs een koffiezaakje in Groningen waar ik al veel over had gehoord. We mochten verschillende soorten koffie proberen en de barista vertelde vol enthousiasme over de verschillende soorten smaken die er in koffie konden zitten. Voor mij was koffie altijd koffie geweest, iets dat van gemalen koffiebonen gemaakt werd en allemaal wel ongeveer hetzelfde zou smaken. Ouch, wat had ik het verkeerd! Na deze kleine proeverij besloot ik dat ik terug moest komen en samen met een vriendin stapten we op een dag weer dat schattige kleine koffiewinkeltje binnen. Ik besloot voor een Latte Caramel te gaan met een huisgemaakte brownie. Dat was het begin van mijn liefde voor Black en Bloom.

Nog steeds is de Latte Caramel mijn favoriet, een goeie dikke schuimlaag bovenop de heerlijke koffie met caramel. De huisgemaakte taarten en koekjes zijn van exceptionele kwaliteit en de service gebeurd met veel aandacht en liefde voor de klant. Nog steeds moet ik altijd een beetje gniffelen als er een onschuldige klant binnenloopt en ‘één gewone koffie’ besteld. ‘Gewoon koffie’ bestaat hier niet, Gerben kan voor iedere klant precies de juiste koffie maken. Houd je van meer fruitige koffie of wil je meer scherpte, hij maakt het speciaal voor jou. Het is fascinerend om hem of één van zijn medewerkers met de hand het water in het filter zien te schenken. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht als zijn vrouw komt aangereden met een nieuwe lading taart en koekjes. En ik schaterlach als ik de borden op de stoep zie staan. Geniale teksten staan erop.

Ik heb op andere plekken koffie gedronken, maar nog niks kan op tegen Black en Bloom. Met een lang gezicht slurp ik dan de bittere koffie zonder smaak naar binnen, dromend over de heerlijke koffie van Gerben. Ja, ik ben een verwend nest wat betreft koffie want ik wil niks anders dan Black en Bloom.

 

Black&Bloom

Oude Kijk in ’t Jatstraat 32

9712 EK

Groningen

http://blackandbloom.nl/

https://www.facebook.com/pages/Black-Bloom

 

De foto’s zijn gemaakt door Christina Geoghegan en mogen niet zonder toestemming van haar gekopieerd worden: stuur een e-mail naar tina.geoghegan@gmail.com 

 

2 gedachtes over “Hotspot: Black&Bloom

  1. Jaa, I love Black en Bloom! Ik ben er eigenlijk pas 1x geweest, maar was wel direct om. Ik ga snel eens terug, doe mij maar zo’n koffie op maat! Ik kwam ook op je blog terecht via hun Facebook, dat is nog eens een mooi promotiecadeautje! (:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s